Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 26 Ιουνίου οι εκλογές στην Ισπανία - Ο βασιλιάς Felipe υπέγραψε το διάταγμα για την προκήρυξή τους

Στις 26 Ιουνίου οι εκλογές στην Ισπανία - Ο βασιλιάς Felipe υπέγραψε το διάταγμα για την προκήρυξή τους
Με το βασιλικό διάταγμα διαλύεται το ισπανικό κοινοβούλιο και προκηρύσσονται νέες εκλογές
Το διάταγμα για τη διάλυση του ισπανικού κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εκλογών στις 26 Ιουνίου υπέγραψε σήμερα, Τρίτη, 3 Μαΐου 2016, ο βασιλιάς της Ισπανίας, Felipe, όπως ενημέρωσε το παλάτι.
Σημειώνεται ότι όλες οι προσπάθειες των Σοσιαλιστών κυρίως να επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας απέβησαν άκαρπες, με τον ισπανικό Τύπο να κάνει λόγο για ιστορική αποτυχία του πολιτικού δυναμικού της χώρας, αλλά και για ανικανότητά τους να επιτύχουν μια συμφωνία.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που προκηρύσσονται εκλογές από τον βασιλιά, κάτι που συνήθως κάνει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, ενώ είναι επίσης η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που οι Ισπανοί καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για δεύτερη φορά ελλείψει συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι η εκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 24 του μηνός, η 25η Ιουνίου θα είναι ημέρα περισυλλογής και οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Ιουνίου.
Yπενθυμίζεται ότι οι εκλογές στην Ισπανία θα λάβουν χώρα μόλις τρεις ημέρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήτοι στις 23 Ιουνίου, κάτι που καθιστά τον Ιούνιο «θερμό» μήνα, όχι μόνο για τις χώρες αυτές καθεαυτές, αλλά και για την Ε.Ε. συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης