Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cruz (Ρεπουμπλικάνος): Έρχεται κατάρρευση των μετοχών, εξαιτίας της πολιτικής της Fed

Cruz (Ρεπουμπλικάνος): Έρχεται κατάρρευση των μετοχών, εξαιτίας της πολιτικής της Fed
Θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση εάν έχουμε μία νομισματική πολιτική που στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες, ιδανικά με κάποια σύνδεση με το χρυσό
Η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι «σα να παίζει κανείς χαρτιά με πραγματικά χρήματα» και αποδεικνύεται εξαιρετικά αναποτελεσματική «να τονώσει το σύστημα».
Αυτό τόνισε ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ted Cruz, μιλώντας στο CNBC την Παρασκευή 15 Απριλίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τέτοιες κινήσεις δημιουργούν φούσκες».
«Η Fed έχει οδηγήσει ψηλά τις τιμές των μετοχών», είπε σε συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης 4 ημέρες πριν από τις κρίσιμες προκριματικές εκλογές στη Νέα Υόρκη.
«Αλλά όλο αυτό δεν στηρίζεται σε κάτι πραγματικό.
Δεν στηρίζεται σε μία αύξηση της ενδογενούς αξίας αυτών των επενδυτικών προϊόντων», λέει.
«Είναι απλά σα να παίζεις πόκερ με πραγματικά χρήματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μία κατάρρευση είναι προ των πυλών».
Ο Cruz είπε ότι η πολιτική της Fed δεν θα πρέπει να έχει ως στόχο ένα ισχυρό ή ένα ασθενές δολάριο.
Είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται σταθερότητα στη νομισματική τους πολιτική, προκειμένου να πάψει το δολάριο να είναι «τρενάκι roller coaster».
«Πιστεύω ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση εάν έχουμε μία νομισματική πολιτική που στηρίζεται σε συγκεκριμένους κανόνες, ιδανικά με κάποια σύνδεση με το χρυσό, ώστε να έχουμε ένα σταθερό δολάριο», τόνισε.
«Έτσι ώστε να ξέρεις ότι όποτε επενδύεις ένα δολάριο σήμερα, θα ξέρεις ότι το δολάριο αυτό θα διατηρήσει μία σταθερή αξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης