Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Προτάσεις για δημοψηφίσματα…για να μιλήσουν οι ψηφοφόροι τα καθάρματα

tags :
Politico: Προτάσεις για δημοψηφίσματα…για να μιλήσουν οι ψηφοφόροι τα καθάρματα
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σατυρική προσέγγιση από το Politico για τα δημοψηφίσματα
Η Ευρώπη φαίνεται να έχει στραφεί μαζικά υπέρ των  δημοψηφισμάτων, καθώς σχεδόν κάθε εβδομάδα ένα φλέγον ζήτημα τίθεται στην αξιολόγηση του λαού αναφέρει το Politico.
Στις 23 Ιουνίου έχουμε το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη στην ΕΕ όπου εστιάζεται η μεγαλύτερη προσοχή, αλλά και άλλα δημοψηφίσματα στην Ιταλία (στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου), στην Ολλανδία (για μια εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία) και στην Ουγγαρία (σχετικά με τις ποσοστώσεις μετανάστευσης).
Αυτό συμβαίνει γιατί οι πολιτικοί ηγέτες - ιδίως στις Βρυξέλλες – δεν εναρμονίζονται με την εντολή που έλαβαν από το εκλογικό τους σώμα.
Αυτά τα δεδομένα φέρνουν στην μνήμη την δήλωση του  αείμνηστου πολιτικού των ΗΠΑ Μο Udall, ο οποίος είχε δηλώσει κάποτε, αφού έχει χάσει τις εκλογές:
«Οι ψηφοφόροι μίλησαν - τα καθάρματα»

Με ένα σατυρικό τρόπο το Politico προτείνει ορισμένα δημοψηφίσματα

Στην Γερμανία: Δημοψήφισμα που να επιτρέπει την ανατροπή των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων

Στην Γαλλία: «Ποια είναι η έννοια της« πολιτικής»

Στην Πολωνία: «Συνταγματικές αλλαγές της νέας κυβέρνησης είναι (επιλέξτε ΜΙΑ): α) φοβερή β) καλύτερη γ) πραγματικά μεγάλη ή δ) δεν μου αρέσουν και θα πρέπει να φυλακιστούν;

Στο Βέλγιο: Οι ερωτήσεις για το δημοψήφισμα πρέπει να τεθούν σε τρεις διαφορετικές γλώσσες, σε επτά διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τη δικαιοδοσία, και σε δύο διαφορετικές ζώνες ώρας.

Στην Ιταλία: «Στο εξής θα επιτρέπεται να παραγγείλετε ένα καπουτσίνο μετά τις 11 π.μ. και, επίσης, τα μακαρόνια να είναι λίγο ή πολύ βρασμένα. Ναι ή όχι?"
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ερώτηση δημοψηφίσματος θα μπορούσε να ήταν: «Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να χτίσει ένα τείχος κατά μήκος της Μάγχης. Ναι / Όχι / Συγνώμη»

Στην Ελλάδα η ερώτηση στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να ήταν: Για να εξασφαλιστεί ότι η Μακεδονία πάντα θα αναφέρεται ως η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει το όνομά της ως πρώην ρωμαϊκή επαρχία της Ελλάδας

Στην Τσεχική Δημοκρατία: "Εφεξής το «όχι» σημαίνει υποστήριξη για την πρόταση δημοψηφίσματος, ενώ ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα σημαίνει αντίθεση με αυτό.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης