Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Το ΝΑΤΟ έθεσε δύο κόκκινες γραμμές για επέμβαση στην Ουκρανία

La Repubblica: Το ΝΑΤΟ έθεσε δύο κόκκινες γραμμές για επέμβαση στην Ουκρανία
Η πρώτη κόκκινη γραμμή, με βάση την Repubblica, «περιστρέφεται γύρω από την πιθανότητα ρωσικής διείσδυσης στις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας» και αφορά «άμεση ή έμμεση εμπλοκή τρίτων» στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Το ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της διάχυτης ανησυχίας για τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο, «σε πολύ εμπιστευτική μορφή», έθεσε δύο κόκκινες γραμμές, οι οποίες εάν παραβιαστούν θα ακολουθήσει η άμεση επέμβαση της συμμαχίας στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω επιτυχιών των ρωσικών στρατευμάτων και μιας πιθανής «πρόκλησης» της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει η ιταλική εφημερίδα Repubblica.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η συμμαχία εμπλέκεται άμεσα στη σύγκρουση προμηθεύοντας όπλα και εκπαιδεύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ, του οποίου η δραστηριότητα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι άνευ προηγουμένου, έχει ως στόχο την αντιπαράθεση.
«Το ΝΑΤΟ, με πολύ εμπιστευτικό τρόπο και χωρίς επίσημες επικοινωνίες, έχει καθορίσει τουλάχιστον δύο κόκκινες γραμμές πέρα από τις οποίες μπορεί να υπάρξει άμεση επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια που να περιλαμβάνουν την αποστολή στρατιωτών, αλλά μόνο εκτιμήσεις πιθανών ενεργειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υποστηρίζει η Repubblica.
Η πρώτη κόκκινη γραμμή, με βάση την Repubblica, «περιστρέφεται γύρω από την πιθανότητα ρωσικής διείσδυσης στις αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας» και αφορά «άμεση ή έμμεση εμπλοκή τρίτων» στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «δεν μπορούν πλέον να ελέγχουν πλήρως» τα σύνορα, τα οποία, σύμφωνα με την Repubblica, δημιουργούν συνθήκες για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να εισέλθουν στον διάδρομο μεταξύ Ουκρανίας και Λευκορωσίας.
Όπως προτείνει η Repubblica, «τότε το Μινσκ θα εμπλακεί άμεσα στη στρατιωτική διαμάχη» και «τα στρατεύματα και το οπλοστάσιό του θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη Μόσχα».
Η δεύτερη κόκκινη γραμμή, γράφει η Repubblica, «υποδηλώνει μια στρατιωτική πρόκληση κατά των χωρών της Βαλτικής ή της Πολωνίας ή μια στοχευμένη επίθεση στη Μολδαβία».
Η Repubblica σημειώνει επίσης τη βαθιά ανησυχία των δυτικών αρχών για την κατάσταση στο μέτωπο και τις «δυσμενείς συνθήκες» για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης