Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει βίαιες πράξεις δολιοφθοράς

Financial Times: Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ετοιμάζει βίαιες πράξεις δολιοφθοράς
Συμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες υπάρχουν προσπάθειες δολιοφθοράς της Ρωσίας «σε κλίμακα»
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών φέρεται να προειδοποίησαν τις κυβερνήσεις τους ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει «βίαιες πράξεις δολιοφθοράς» σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μέρος μιας «πιο επιθετικής και συντονισμένης προσπάθειας» κατά της Δύσης.
Οι Financial Times ανέφεραν στις 5 Μαΐου, επικαλούμενοι αδιευκρίνιστους ευρωπαίους αξιωματούχους πληροφοριών, ότι η Ρωσία προετοιμάζει ενεργά «κρυφούς βομβαρδισμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και ζημιές σε υποδομές» στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τις δικές της δυνάμεις και πληρεξούσιους.
Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) Thomas Haldenwang δήλωσε ότι η BfV εκτιμά ότι υπάρχει «σημαντικά αυξημένος» κίνδυνος πράξεων δολιοφθοράς που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ένας απροσδιόριστος ανώτερος ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών των υπηρεσιών ασφαλείας μελών του ΝΑΤΟ υποδηλώνει συντονισμένες προσπάθειες δολιοφθοράς της Ρωσίας «σε κλίμακα».
Το ΝΑΤΟ ανέφερε πρόσφατα ότι «ανησυχεί βαθύτατα» για την εντατικοποίηση των ρωσικών υβριδικών επιχειρήσεων σε έδαφος-μέλος του ΝΑΤΟ και ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της συμμαχίας.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν πρόσφατα δύο άτομα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν σε γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη Ρωσία και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε δύο άτομα ότι εργάζονταν για τη Ρωσία αφού κατηγορήθηκαν ότι έβαλαν φωτιά σε αποθήκη με υλικό που προοριζόταν για την Ουκρανία.
Πρόσφατα ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας όπλων Diehl στο Βερολίνο της Γερμανίας, παρόλο που οι Γερμανοί αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει εικασίες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης