Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενέκριναν και οι μέτοχοι του BG Group την εξαγορά 49 δισ. δολ. από τη Shell - Μέχρι τις 15/2 η ολοκλήρωσή της

Ενέκριναν και οι μέτοχοι του BG Group την εξαγορά 49 δισ. δολ. από τη Shell - Μέχρι τις 15/2 η ολοκλήρωσή της
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο οικονομικό μέλλον και στην ικανότητα παραγωγής κερδών του κλάδου ορυκτών καυσίμων
Εγκρίθηκε με σχεδόν ομόφωνη απόφαση η εξαγορά 49 δισ. δολαρίων από την ολλανδική Royal Dutch Shell του βρετανικού BG Group, από τη γενική συνέλευση του τελευταίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, εξαλείφοντας και το τελευταίο εμπόδιο στην ολοκλήρωση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016 της μεγαλύτερης εξαγοράς στον κλάδο ενέργειας την τελευταία δεκαετία.
Είχε προηγηθεί χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Royal Dutch Shell, που είχαν και αυτοί εγκρίνει τη συμφωνία εξαγοράς του BG Group.
Πλέον, ο δρόμος ανοίγει για τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων παραγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου στον πλανήτη, με την εξαγορά να ενισχύει σημαντικά και τα έργα της Shell σε υπεράκτια κοιτάσματα μεγάλου βάθους.

Wall Street Journal: Η συγχώνευση Shell - BG Group σε αριθμούς

shell bg group 003

Η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει ένα μείγμα ανταλλαγής μετοχών και μετρητών και πλέον αξίζει συνολικά περίπου 50 δισ. δολάρια, από 70 δισ. δολάρια αρχικά, καθώς συνδέεται με την τιμή της μετοχής της Shell.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του BG Group, Helge Lund, η συμφωνία «επιταχύνει τη δημιουργία υπεραξίας».
Η έγκριση της εξαγοράς του BG Group από τη Shell, ακριβώς επειδή λαμβάνει χώρα στην τρέχουσα «ρευστή» περίοδο για την ενέργεια - γεμάτη αρνητικές εκπλήξεις - έχει ιδιαίτερη αξία ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στο οικονομικό μέλλον και στην ικανότητα παραγωγής κερδών του κλάδου ορυκτών καυσίμων.
Το BG Group διαθέτει εξαιρετικά προνομιακες και πολύτιμες δραστηριότητες υγροποίησης φυσικού αερίου σε κοιτάσματα της Αυστραλίας, καθώς και σε υπεράκτια κοιτάσματα μεγάλου βάθους στη Βραζιλία, ενώ είναι παγκόσμια ηγέτιδα στη ναυτιλιακή μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης