Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακρημνίζονται οι μετοχές των DuPont και Dow Chemical στη Νέα Υόρκη, στον απόηχο της συγχώνευσής τους

Κατακρημνίζονται οι μετοχές των DuPont και Dow Chemical στη Νέα Υόρκη, στον απόηχο της συγχώνευσής τους
Οι μετοχές της DuPont καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το -5%
Κατακρημνίζονται οι μετοχές των γιγάντων της χημικής βιομηχανίας DuPont και Dow Chemical στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης μετά την ανακοίνωση ότι ήρθαν σε συμφωνία συγχώνευσης, ύψους 130 δισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, οι μετοχές της DuPont καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το -5%, ενώ ενδεικτικά στις 17:16 βρίσκονται στο -5,01% και τα 70,82 δολάρια.
Παράλληλα, οι μετοχές της Dow Chemical βρίσκονται στο -4,54% και τα 52,41 δολάρια.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε η συγχώνευση των εταιρειών η οποία αποσκοπεί στον συνδυασμό προϊόντων των δύο εταιρειών στους τομείς της γεωργίας, των χημικών πρώτων υλών και εξειδικευμένων χημικών προϊόντων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η εν λόγω συγχώνευση, αξίας 130 δισ. δολ. είναι η μεγαλύτερη στον τομέα της χημικής βιομηχανίας, ενώ οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν σε μία διαπραγμάτευση την διάθεση των μετοχών, όπως τόνιζε η ανακοίνωση.
Το 2015 ήταν μια επώδυνη οικονομικά χρονιά για την DuPont, καθώς είδε τα κέρδη της να συρρικνώνονται και να επιστρέφουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
Τα έσοδα για την DuPont ήταν 9,2 δισ. δολ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2015, ή 41% του συνόλου των πωλήσεων στον κλάδο της γεωργίας.
Τα έσοδα για την Dow στο αντίστοιχο διάστημα, ήταν 4.8 δισ. δολ, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης