Τελευταία Νέα
Διεθνή

Independent: Η Ελλάδα εξετάζει εθνικοποίηση τραπεζών και έκδοση νέου νομίσματος

Independent: Η Ελλάδα εξετάζει εθνικοποίηση τραπεζών και έκδοση νέου νομίσματος
Περιορισμένη μέχρι τώρα η επιτυχία της Αθήνας να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές της
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εθνικοποιήσει τις τράπεζες της χώρας, ενώ θα μπορούσε να εκδώσει ένα νέο νόμισμα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εκτός και αν οι χώρες της ζώνης του ευρώ κάνουν πίσω στο θέμα της λιτότητας, επισημαίνει σε δημοσίευμά του η βρετανική εφημερίδα Independent, επικαλούμενη πηγές.
Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται, θα μπορούσε επίσης να αποφασίσει να μην αποπληρώσει την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου προς τη βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, ο οποίος σημειώνει ότι «είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση» και ότι «αν χρειαστεί να επιλέξουμε μεταξύ μιας στάσης πληρωμών προς το ΔΝΤ ή μιας στάσης πληρωμών προς τους έλληνες πολίτες, η επιλογή θα είναι εύκολη».
Προσθέτει δε, ότι «μπορεί να πάμε σε μια σιωπηλή διαδικασία καθυστέρησης της αποπληρωμής του ΔΝΤ», προειδοποιώντας παράλληλα πως αυτό θα μπορούσε να «προκαλέσει κάποια αναστάτωση στις αγορές και να κάνει το ρολόι για την Ελλάδα να χτυπάει πιο γρήγορα».
Όπως σημειώνεται, η Αθήνα προσπαθεί να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους με τους ευρωπαίους πιστωτές και εταίρους της, όμως μέχρι στιγμής έχει σημειώσει περιορισμένη επιτυχία και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του έλληνα αξιωματούχου, αν οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώσουν, είναι υπό εξέταση ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης