Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBS: Υπό πίεση θα παραμείνει η στερλίνα, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και του χαμηλού πληθωρισμού

RBS: Υπό πίεση θα παραμείνει η στερλίνα, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και του χαμηλού πληθωρισμού
Σε περίπτωση επιβράδυνσης της ενίσχυσης των μισθών, η στερλίνα θα δεχτεί πιέσεις, ειδικότερα έναντι του δολαρίου
Υπό πίεση ενδέχεται να παραμείνει η στερλίνα, ειδικότερα έναντι του δολαρίου, σε περίπτωση χαμηλού πληθωρισμού, βάσει δείκτη μισθών, αλλά και λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα, ανέφερε σε έκθεσή της, προς τους επενδυτές, η Royal Bank of Scotland.
«H κεντρική τράπεζα της Αγγλίας εξέπληξε όταν εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα θα ξεπεράσει τον στόχο, που έχει τεθεί, βάσει του χρονοδιαγράμματός της για τα επιτόκια», επισημαίνει η έκθεση, ωστόσο η RBS τονίζει πως ο πληθωρισμός θα απογοητεύσει την BoE.
Προς το παρόν, η αύξηση των μισθών έχει οδηγήσει την BoE σε μια επιθετική στάση, ωστόσο αυτό ενδέχεται να αλλάξει σε περίπτωση επιβράδυνση του πληθωρισμού των μισθών, «γεγονός που θα ενέτεινε τις πιέσεις στην στερλίνα, ειδικότερα έναντι του δολαρίου».
Επιπλέον, η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το 2015, ενώ τον Μάιο είναι προγραμματισμένες οι γενικές βουλευτικές εκλογές.
Η νομισματική πολιτική της BoE και η πολιτική αβεβαιότητα, που ενδέχεται να είναι αλληλεξαρτώμενες αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα την στερλίνα, τονίζει η RBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης