Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Υψηλό 8 ετών στις νέες παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα – Στις 54,2 μονάδες ο PMI τον Φεβρουάριο

Ισπανία: Υψηλό 8 ετών στις νέες παραγγελίες του μεταποιητικού τομέα – Στις 54,2 μονάδες ο PMI τον Φεβρουάριο
Περαιτέρω αύξηση καταγράφηκε στην παραγωγή και την απασχόληση στον κλάδο
Συνέχισε να επεκτείνεται η παραγωγή στον μεταποιητικό κλάδο στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών επιταχύνθηκε, διαμορφούμενη μάλιστα σε επίπεδα που είχαν να ειδωθούν από τον Απρίλιο του 2007.
Η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε τις επιχειρήσεις του κλάδου να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού, ενώ καταγράφηκε στερεή αύξηση της αγοραστικής δραστηριότητας.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI, που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στις 54,2 μονάδες, ελαφρά μειωμένος έναντι των 54,7 μονάδων του Ιανουαρίου, ωστόσο καταδεικνύει τη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Andrew Harker, τα στοιχεία για τη μεταποίηση τον Φεβρουάριο στην Ισπανία, παρέχουν περισσότερα θετικά σημάδια καθώς ο κλάδος συνέχισε να αναπτύσσεται με σταθερό και στέρεο ρυθμό.
Η ισχύς της επέκτασης των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, με την τελευταία αύξηση να είναι η ταχύτερη από την μετά κρίση εποχή.
Εν τω μεταξύ, σημειώνεται, οι επιχειρήσεις του κλάδου συνέχισαν να βλέπουν οξεία πτώση του κόστους, με τα προϊόντα που σχετίζονται με το πετρέλαιο να ηγούνται της πτώσης αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης