Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό – Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε

Carney (BoE): Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό – Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε
Ανήσυχος για την οικονομική μεταρρυθμιστική κόπωση εμφανίστηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος, ωστόσο, χαιρέτισε την απόφαση της ΕΚΤ
Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα σοκ, ανέφερε από την Κωνσταντινούπολη, ο Mark Carney, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας.
Ο Carney χαιρέτισε την απόφαση της ΕΚΤ, η οποία στόχο έχει να ωθήσει σε ανάκαμψη την οικονομία της Ευρωζώνης, ωστόσο τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε».
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν τις αποφάσεις της ΕΚΤ σημαντικές και μία από αυτές είναι πως αποδεικνύουν ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το πλούσιο “οπλοστάσιό” της για να στηρίξει την οικονομία, όπως είναι απαραίτητο, αποδεικνύει ότι η ΕΚΤ παίρνει γενναίες αποφάσεις», επεξήγησε ο Carney.
Οι παγκόσμιες οικονομίες είναι πλέον πιο δυνατές και πιο έτοιμες να δεχτούν και να απορροφήσουν τους κραδασμούς από ένα σοκ στις αγορές, υποστήριξε ο Carney, ο οποίος ωστόσο εμφανίστηκε ανήσυχος ότι σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάζεται μια «οικονομική μεταρρυθμιστική κόπωση».
Πάντως, ο Carney εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας θα έχουν μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα και θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την κρίση του 2008.
Κατέληξε πως ακόμα και σε περίπτωση μεγάλου σοκ το διεθνές τραπεζικό σύστημα δεν θα παρουσιάσει πρόβλημα ρευστότητας, όπως συνέβη το 2008 και αυτό γιατί έχει θωρακιστεί από τις αποφάσεις κεντρικών τραπεζών και των άλλων παραγόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης