Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Ανακοινώθηκε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα

tags :
Λιβύη: Ανακοινώθηκε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα
Κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα, θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κατάπαυση του πυρός η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε ο λιβυκός στρατός σήμερα.
Ειδικότερα, το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε, σε ανακοινωθέν που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, μία «κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Σημειώνει δε, πως η εκεχειρία αυτή «δεν αφορά τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά των τρομοκρατών», μία αναφορά στις ριζοσπαστικές ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου, συνταγματάρχης Ahmed Mesmari,, η απόφαση αυτή ελήφθη «προς υποστήριξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη».
Όπως είπε, «ο στρατός τηρεί ίσες αποστάσεις από όλες τις πολιτικές οργανώσεις στη Λιβύη και δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις».
Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (Minul) «χαιρέτισε τις μονομερείς ανακοινώσεις κατάπαυσης του πυρός», λαλώντας τα μέρη να διασφαλίσουν ότι η κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις στο έδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα. Εξέφρασε την ευχή μία εκεχειρία να επιτρέψει ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει τους εκτοπισμένους από τη βία αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης