Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος της νέας Alitalia ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari

Πρόεδρος της νέας Alitalia ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari
Μετά την εξαγορά μεριδίου της Alitalia από την Etihad την προεδρία της εταιρείας αναλαμβάνει ο Luca Cordero di Montezemolo
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, αναλαμβάνει τα ηνία της νέας Alitalia, με απόφαση της συνέλευσης των μετόχων.
Ο Montezemolo αντικαθιστά τον Roberto Colaninno, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Alitalia μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Etihad τον περασμένο Αύγουστο.
Οι μέτοχοι αναμένεται να επικυρώσουν, επίσης, το διορισμό του James Hogan, ο οποίος διατελεί διευθύνων σύμβουλος της Ντάμπι Etihad στο Άμπου Ντάμπι, ως νέο αντιπρόεδρο της Alitalia, αλλά και τον διορισμό του Silvio Cassano στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στο έτος, η Etihad επένδυσε 560 εκατ. ευρώ για μερίδιο 49% στην Alitalia και η συμφωνία εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Montezemolo ήταν πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων Ferrari για 23 χρόνια, αλλά παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο κάτω από την πίεση του διευθύνοντος συμβούλου, Sergio Marchionne, μετά την κακή πορεία της εταιρείας στο πρωτάθλημα της Formula 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης