Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο +0,7% το γ' τρίμηνο του 2014

Ηνωμένο Βασίλειο: Επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο +0,7% το γ' τρίμηνο του 2014
Η καταναλωτική δαπάνη παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, ωστόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος για τους αποταμιευτικούς λογαριασμούς των πολιτών 
Η δεύτερη εκτίμηση για το βρετανικό ΑΕΠ επιβεβαιώνει την ανάπτυξη της αγγλικής οικονομίας κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση το γ’ τρίμηνο του 2014.
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε ώθηση από την ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας 4ετίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.
Σε ετήσια βάση η οικονομία ενισχύθηκε κατά 3%.
Τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε.
Σημειώνεται ότι το β’ τρίμηνο του έτους η οικονομία ενισχύθηκε κατά 0,9% σε τριμηνιαία βάση και κατά 3,2% σε ετήσια.
Ως προς τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης αυτός παρέμεινε η καταναλωτική δαπάνη, η οποία ενισχύθηκε κατά 0,8% - τον ταχύτερο ρυθμό ενίσχυσης από το β’ τρίμηνο του 2010 – και αντιστάθμισε την συρρίκνωση των επιχειρηματικών επενδύσεων.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση ενίσχυσης της οικονομίας βάσει της καταναλωτικής δαπάνης θα διατηρηθεί και το 2015, παρά τα προβλήματα στην Ευρωζώνη, γεγονός που ίσως μακροπρόθεσμα δημιουργήσει προβλήματα, με την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας να υπογραμμίζει ότι οι Βρετανοί καταναλωτές χρηματοδοτούν από τους αποταμιευτικούς τους λογαριασμούς τις καταναλωτικές τους δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης