Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την Ινδία να στρέφεται στις ΗΠΑ για όπλα, η Ρωσία αναζητά συμμαχία με το Πακιστάν

Με την Ινδία να στρέφεται στις ΗΠΑ για όπλα, η Ρωσία αναζητά συμμαχία με το Πακιστάν
Πώς το γεωπολιτικό σκηνικό αλλάζει, εν είδει Ψυχρού Πολέμου...
Νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του Πακιστάν αναζητά η Ρωσία, καθώς βλέπει την Ινδία, φίλα προσκείμενή της κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, να στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ.
Καθώς, λοιπόν, η Ινδία υπογράφει συμφωνίες για την αγορά αμερικανικών όπλων, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, επισκέφτηκε το Πακιστάν, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις των χωρών, καθώς πρόκειται για τον πρώτο υπουργός άμυνας που επισκέπτεται το Πακιστάν, μετά την κατάρρευση του σοβιετικού οικοδομήματος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, οι δύο χώρες υπέγραψαν σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας, με τον Shoigu να τονίζει πως η παγκόσμια κοινότητα «επιθυμεί να συνεργαστεί με το Πακιστάν».
Η κίνηση έρχεται στα πλαίσια αναζήτησης νέων συμμάχων για την απομονωμένη από τη Δύση Ρωσία, καθώς και ως απάντηση στις ΗΠΑ, οι οποίες ξεπέρασαν την Ρωσία ως πάροχος στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ινδία.
Τόσο η Ρωσία, όσο και η Ινδία επαναπροσδιορίζουν τις διεθνείς σχέσεις τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Σημειώνεται, ωστόσο, πως ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό, Narendra Modi, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στην Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης