Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές – Στις ανακοινώσεις της BoE στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές – Στις ανακοινώσεις της BoE στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών
Τη διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μέχρι τα μέσα περίπου του 2015 αναμένεται να ανακοινώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας
Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) σχετικά με τον πληθωρισμό.
Οι δηλώσεις του διοικητή της BoE, Mark Carney, για την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και την ανεργία, αναμένεται να σηματοδοτήσουν και την παραμονή των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα μέχρι τα μέσα περίπου του 2015.
Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας θα προχωρήσει σε περικοπή των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό έναντι αυτών πριν από τρεις μήνες, λόγω της επιβράδυνσης που καταγράφεται στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και της διολίσθησης σε χαμηλό τεσσάρων ετών της τιμής του πετρελαίου.
Αρνητικά λειτουργεί και η είδηση ότι οι αρχές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν πρόστιμα σε πέντε τράπεζες, για χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.
Στα της αγοράς, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,68%, στις 9.303,32 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,18%, στις 6.615,48 μονάδες και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει απώλειες 0,35%, διαμορφούμενος στις 4.227,51 μονάδες.
Ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 0,56%, στις 10.284 μονάδες και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,38%, στις 337,64 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης