Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France-KLM: Μειωμένα τα ετήσια κέρδη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου

Air France-KLM: Μειωμένα τα ετήσια κέρδη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου
Οικονομική πληγή για τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ευρώπης, οι απεργίες του Σεπτεμβρίου 
Μεγάλο αναμένεται να είναι το οικονομικό πλήγμα για την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων της, τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι συνεχείς αναβολές πτήσεων, που συντελέστηκαν σε διάστημα δύο εβδομάδων του Σεπτεμβρίου, θα κοστίσει στην εταιρεία κέρδη ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Οι άμεσες συνέπειες της απεργίας υπολογίζονται σε 320-350 εκατ. ευρώ, ωστόσο εκτιμάται ότι οι απεργίες οδήγησαν πολλούς επίδοξους ταξιδευτές να καθυστερήσουν τις κρατήσεις τους ή και να επιλέξουν άλλη εταιρεία για τις μετακινήσεις τους.
Τα κέρδη EBITDA της εταιρείας θα διαμορφωθούν μεταξύ 2,2 και 2,3 δισ. ευρώ, σημαντική διαφορά από τον αρχικό στόχο των 2,5 δισ. ευρώ.
Η κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 15,9% σε ετήσια βάση, ενώ και μειωμένες είναι και οι κρατήσεις για το δ’ τρίμηνο του έτους, με την πληρότητα 1%-2% κάτω, σε ετήσια βάση.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ωστόσο, τόνισε ότι η εν λόγω τάση είναι δύσκολο να αποδοθεί πλήρως στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης