Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Πολύ ισχυρό το ευρώ, πολύ χαμηλός ο πληθωρισμός – Η Ευρώπη απειλείται από παρατεταμένη στασιμότητα

tags :
Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Πολύ ισχυρό το ευρώ, πολύ χαμηλός ο πληθωρισμός – Η Ευρώπη απειλείται από παρατεταμένη στασιμότητα
Ζητά να συνέλθει Σύνοδος Κορυφής των κρατών – μελών της Ευρωζώνης
Την άποψη πως το ευρώ είναι πολύ ισχυρό και ο πληθωρισμός πολύ χαμηλός εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ευρώπη απειλείται από μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας στην οικονομία της.
Ο Hollande λίγα μόλις 24ωρα από την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης του, κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στα ευρωπαϊκά δρώμενα επισημαίνοντας πως η Ευρώπη χρειάζεται μια νομισματική και δημοσιονομική πολιτική και ότι απαιτείται άμεσα να πραγματοποιηθεί μια Σύνοδος Κορυφής των κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαλλίας υπογραμμίζει ότι θα πρέπει κάποια κράτη – μέλη της ΕΕ να είναι ελεύθερα να ενταχθούν νωρίτερα στη ζώνη του ευρώ.
Σημειώνεται πως σε σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls υποστήριξε ότι η Γαλλία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση του ελλείμματος το 2014 εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls λίγες ώρες ύστερα από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο Valls υποστήριξε ότι περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα ακυρώσουν την προσπάθεια που καταβάλλει η Γαλλία προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας της.
Σύμφωνα με το Reuters, η Γαλλία παραδέχεται ότι δεν θα καταφέρει να επιτύχει το στόχο για τη μείωση του ελλείμματος της το 2014, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί και το 2015
Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει δεσμευτεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της στο 3,8% το 2014 και στο 3% το 2015 από 4,3% που ήταν το 2013.
Πριν λίγες ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s είχε προειδοποιήσει για credit negative τόσο τη Γαλλία όσο και την Ευρώπη, εάν το Παρίσι δεν καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του για τη μείωση του ελλείμματος το 2014.
Σύμφωνα με τη Moody’s, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας και οι διαρκείς αναθεωρήσεις των στόχων «απεικονίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης