Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν θα πετά πάνω από το Μάλι η Air France - Δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατίας για τη νέα αεροπορική τραγωδία

tags :
Γαλλία: Δεν θα πετά πάνω από το Μάλι η Air France - Δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατίας για τη νέα αεροπορική τραγωδία
Πολύ νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας
(upd)Ακόμη και το σενάριο της τρομοκρατίας σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους Air Lingerie, εξετάζει η Γαλλία. 
H Air France έδωσε εντολή στα αεροσκάφη της να μην πετούν πάνω από το Μάλι της δυτικής Αφρικής, καθώς στην περιοχή έχουν αναπτύξει δράση ένοπλες ομάδες ανταρτών και τζιχαντιστές.
Ωστόσο το κυριότερο σενάριο προβλέπει ότι η συντριβή οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροπλάνου της Air Algerie ανέφερε νωρίτερα σε σύντομη τηλεοπτική του ομιλία ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος ανακοίνωσε πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.
«Δεν υπάρχει δυστυχώς κανείς που να επέζησε. Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο, στο βόρειο Μαλί από τους γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη» τόνισε ο Hollande, αναφέροντας πως σύντομα θα εξεταστεί από τους αρμόδιους ειδικούς το μαύρο κουτί.
Σημειώνεται πως το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες το πρωί στο Μάλι.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 116 ανθρώπους, εκ των οποίων περίπου οι 50 ήταν Γάλλοι.
«Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σε ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό που συνέβη» είπε ο Hollande.
Μια από τις πιθανότερες αιτίες για την πτώση του αεροπλάνου φέρεται να είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει την πορεία του εξαιτίας των ιδιαίτερα δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Πρώτη ενημέρωση: 12:54, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης