Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: 30 υποτροφίες για το 2021-2022

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: 30 υποτροφίες για το 2021-2022

Το μακροβιότερο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη σχολική χρονιά εξαιτίας όχι μόνο του τρίτου κύματος της πανδημίας αλλά και διαφόρων φυσικών καταστροφών, 92.090 μαθητές συμμετείχαν το στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Από αυτούς 56.942 κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με ελπίδες και όνειρα για την νέα ακαδημαϊκή τους πορεία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, όμως, υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται μία υποστήριξη για να μπορέσουν ζήσουν τη δική τους ξένοιαστη και συναρπαστική φοιτητική ζωή.

Σε αυτά τα παιδιά απευθύνεται το πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο εδώ και 20 χρόνια βοηθάει ουσιαστικά πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
Έχοντας διαθέσει 6,5 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 724 πρωτοετείς φοιτητές το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE συμπληρώνει δύο δεκαετίες και αποτελεί την μακροβιότερη δράση βιώσιμης ανάπτυξης της COSMOTE.
«Με τις υποτροφίες επενδύουμε 20 χρόνια στους νέους, το μέλλον της πατρίδας μας. Κάθε φορά που συναντώ τους υποτρόφους μας με συγκινεί η πορεία τους, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.
Νέοι άνθρωποι που κυνηγούν τα όνειρά τους, έχοντας μάθει να ξεπερνούν κάθε δυσκολία στο δρόμο τους.
Ειδικά την φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.
Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE έχουν ξεκινήσει και η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8/10.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου OΤΕ.
To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό είναι 25.000€.
Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.
Ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, προστίθεται νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.
Eπίσης, για την επέτειο των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών είκοσι υπότροφοι, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση από την υποτροφία θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου OΤΕ.
Η COSMOTE παραμένει πιστή στο όραμα της για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας, αναλαμβάνοντας διάφορες δράσεις για να βελτιώσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα αλλά και για την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο. Το 2020, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας, ανήλθε σε €5,1 εκατ. Περισσότερες πληροφορίες στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου OΤΕ 2020

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης