Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέο μεγάλο deal στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών - Ενδιαφέρον εξαγοράς της Groupama από την Generali

Νέο μεγάλο deal στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών - Ενδιαφέρον εξαγοράς της Groupama από την Generali
Νέα πρόταση εξαγοράς φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι της ασφαλιστικής αγοράς αυτή την φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ από την Ιταλική Generali  με στόχο να εξαγοράσει την Groupama στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Το deal αυτό, αν τελεσφορήσει οι Ιταλοί θα πατήσουν γερά το πόδι τους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και, θα έχουν να ανταγωνιστούν τον κολοσσό Allianz που σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Πίστης βρίσκεται στην θέση 1 στις γενικές ασφαλίσεις και στην θέση 5 στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, διεκδικώντας την πρωτιά σε όλα πλέον τα επίπεδα.
Το σίγουρα πάντως είναι ότι τόσο οι Ιταλοί με την εξαγορά της AXA Ασφαλιστικής ΑΕ (Generali  -AXA)και της Υδρογείου (Reale Μutua – Υδρόγειος) όσο και οι Γερμανοί με την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης ελέγχουν μεγάλο μερίδιο ασφαλειών στην Ελλάδα.
Οι Γερμανοί δε, της Allianz φέρεται να έχουν μπει σε νέο κύκλο συζητήσεων για εξαγορά θυγατρικής μεγάλης ελληνικής τράπεζας στην Ρουμανία η οποία εξαγορά μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο νέων εξελίξεων, συντάσσοντας εκ νέου τον χάρτη της αγοράς στην Ελλάδα.  
Τόσο η Generali Ελλάδος όσο και η Groupama το 2022 έγραψαν πολύ καλά αποτελέσματα σε όλους τους κλάδου καθώς και υψηλή φερεγγυότητα.

Ειδικότερα:


Generali με μερίδιο 10% στην αγορά

Τα συνολικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 6,8% στα 477,6 εκ. ευρώ σημειώνοντας ανάπτυξη σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς (ανάλυση χαρτοφυλακίου: 55% κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων και 45% κλάδος Ζωής), παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που επηρεάστηκε από τον υψηλό πληθωρισμό, την επιθετική νομισματική σύσφιξη καθώς και από τη γεωπολιτική κρίση (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση). Κατέχει μερίδιο 9,9% με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα  27,4 εκ.
Τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 184,0 εκ., ενώ ταυτόχρονα τα Υπό Διαχείριση Κεφάλαια ανήλθαν στα 1.013 εκ., Ο δείκτης Solvency II αυξήθηκε κατά 4,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2021 και διαμορφώθηκε στο 149,7%.

Groupama – αύξηση παραγωγής πτώση στο λειτουργικό αποτέλεσμα


Το 2022, ο κύκλος εργασιών της Groupama ανήλθε σε 178,1 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών προϊόντων), καταγράφοντας αύξηση 12,3% σε σύγκριση με το 2021 Η παραγωγή παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 15,1%. Το προ φόρων λειτουργικό αποτέλεσμα της ανήλθε το 2022 σε 6,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με 8 εκ. το 2021. Τα ποσοστά κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) και της
ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (MCR) ανέρχονται για το 2022 σε 149,1% (170,6% το 2021) και 305,2% (358,3% το 2021) αντίστοιχα.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης