Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κυβερνητικές προεκλογικές υποσχέσεις άνευ εξειδίκευσης προς τους ασφαλιστές

Κυβερνητικές προεκλογικές υποσχέσεις άνευ εξειδίκευσης προς τους ασφαλιστές
Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα δώσει φορολογικά κίνητρα για την αγορά ασφαλιστηρίων συμβολαίων
Σχετικά Άρθρα

Φορολογικά κίνητρα , θέσπιση υποχρεωτικότητας στην ιδιωτική ασφάλιση και ένταξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο επόμενο ΕΣΠΑ υπόσχεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που δεν έδωσε η νυν κυβέρνηση μιλά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Οι νυν δεσμεύσεις με ελάχιστες διορθώσεις βγήκαν από τις καλένδες όταν η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση τις χρησιμοποιούσε για να κερδίσει τις εκλογές επί του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το βήμα της 4ης Εθνικής Συνδιάσκεψης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης οι δύο υπουργοί των πολύ κρίσιμων για την χώρα υπουργείων φαίνεται σαν να εγκαινίασαν την προεκλογική περίοδο για την κυβέρνηση, αφού έδωσαν παρόμοιες με αυτές τις υποσχέσεις που έδιναν προ τετραετίας.

Φορολογικά κίνητρα και παροχές χωρίς εξειδίκευση

Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα δώσει φορολογικά κίνητρα για την αγορά ασφαλιστηρίων συμβολαίων, χωρίς ακόμα να έχει εξειδικεύσει μέτρα και τα είδη των συμβολαίων.
Επίσης υπόσχεται, όπως δείχνει υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση περιουσίας, ωστόσο οι συζητήσεις διεκόπησαν από την ημέρα ορόσημο για την ασφαλιστική αγορά που διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο των αντασφαλιστών στην Υδρα.
Το πιο ακατάλληλο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση περιουσίας πήρε πίσω η κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει αφήσει χαραμάδα αποκατάστασης των ιδιότυπων εκείνων λαθών.
Θα δείξει αν θα υλοποιηθούν εγκαίρως τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση επεξεργαστεί με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και την ΕΑΕΕ ή θα μείνουν και αυτά στα συρτάρια όπως οι μελέτες του ΟΟΣΑ για το συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα.
Χρήστος Σταϊκούρα και Αδωνις Γεωργιάδης έδωσαν για πολλοστή φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην ιδιωτικής ασφάλισης απολογούμενοι για τους λόγους που δεν υλοποίησαν τα προγενέστερα σχέδια τους.
Οι λόγοι εδράζονται στην πανδημία και στα γεωπολιτικά.
Κατά την πανδημία ωστόσο πέρασαν νόμους που δεν είχαν προηγούμενο με διαδικασίες fast track.
Και, ενώ σήμερα ο δημόσιος τομέας υγείας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης ασφυκτιά με τους φορολογούμενους να πληρώνουν διπλά την υγεία τους, μία μέσω ασφαλιστικών εισφορών και να λαμβάνουν ελάχιστες ιατρικές καλύψεις, και μία αδρά από την τσέπη τους για να περάσουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες, αφού δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας του δημοσίου, ουδεμία αναφορά δεν έγινε στα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να αποσυμφορήσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο Ελληνας φορολογείται διπλά και τριπλά, ζωτικές ανάγκες μένουν πίσω

Η κυβέρνηση δικαίως μειώνει φόρους και θέλει να δώσει φορολογικά κίνητρα για να διευκολύνει του συμβασιούχους και να αυξήσει τα μερίδια της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ωστόσο η Ελλάδα, είναι από τις χώρες που για ένα πράγμα που οι πολίτες έχουν υπό την κατοχή τους φορολογούνται διπλά και τριπλά, εμποδίζοντας την ανάπτυξη, επίσης και από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, αναχαιτίζοντας την όποια θετική τάση προς την ιδιωτική ασφάλιση.
Δεσμεύτηκε τέλος ο υπουργός ανάπτυξης ότι θα εντάξει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στο επόμενο ΕΣΠΑ. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ωστόσο γνωρίζει γιατί δεν μπορεί να μπει στο ΕΣΠΑ;

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης