Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Swiss Re: Ο πλούτος και η ανάπτυξη αυξάνει την συχνότητα των καταστροφών

Swiss Re: Ο πλούτος και η ανάπτυξη αυξάνει την συχνότητα των καταστροφών
Εν ευθέτω χρόνω αυξήσεις στα αντασφαλιστικά τιμολόγια
Σχετικά Άρθρα

Ακριβότερες αποζημιώσεις αλλά και για ακριβότερα ασφάλιστρα. Αυτά τα δύο πάνε μαζί και για αυτά θα έχει να μιλά η ασφαλιστική αγορά, εφ’ εξής που μπαίνουμε στο χειμώνα και τα καιρικά φαινόμενα φέρνουν πρωτόγνωρες καταστροφές.

Χάος στην Ελλάδα

Οι φυσικές καταστροφές και το έργο της Πολιτικής Προστασίας θα μονοπωλήσει για πολλούς το ενδιαφέρον στον κόσμο και την Ελλάδα, ιδιαίτερα.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κινδυνεύει να βγει ο μισός πληθυσμός στην Ελλάδα, καθώς οι καταστροφικές φωτιές το καλοκαίρι σάρωσαν εκτάσεις γης.
Απουσία αντιπλημμυρικών έργων αλλά σύμπραξης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα η κατάσταση θα παραμείνει εκτός ελέγχου και θα χειροτερεύει.

Πιο ακριβή η Ευρώπη

Για τις καταστροφές και τα αντασφαλιστικά τιμολόγια μίλησε η Swiss Re εν όψει του μεγάλου συνεδρίου για τις αντασφάλειες στο Baden Baden της Γερμανίας.
Προβλέπει αυξήσεις τιμολογίων εν ευθέτω χρόνω, στην διάρκεια των ανανεώσεων των αντασφαλιστικών συμβάσεων τον Ιανουάριο του 2022 λόγω της ανόδου του δείκτη ζημιών φυσικών καταστροφών στην Ευρώπη το τρέχον έτος.
Την αύξηση συχνότητας των καταστροφικών συμβάντων την αποδίδει η Swiss Re στην κλιματική αλλαγή.
Ασφαλιστικές και μεσίτες ασφαλίσεων, ενδιάμεσοι θα πρέπει να βγουν να αναζητήσουν περισσότερες αντασφαλιστικές καλύψεις τη 1η Ιανουαρίου 2022, ειδικά όσο καλύπτουν την Ευρώπη.
Αυτό γιατί τα προγράμματα κάλυψης φυσικών καταστροφών δεν ήταν επαρκή.
Όλα τα παραπάνω κατά τις εκτιμήσεις της Swiss Re οδηγούν σε αυξήσεις τιμολογίων.

Οι δευτερογενείς καταστροφές αναπόφευκτες πλέον

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής εξηγεί η Swiss Re είναι περισσότερο αισθητές όταν τα φυσικά φαινόμενα έχουν μεγάλη διάρκεια και είναι εντονότερα.
Οι δευτερογενείς κίνδυνοι, όπως είναι οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και το χαλάζι θα αυξηθούν αναπόφευκτα λόγω ενός συνδυασμού μεταβαλλόμενων θερμοκρασιών παγκοσμίως, της αύξησης του πλούτου και της οικονομικής ανάπτυξης.
Η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο αντασφαλιστική προκρίνει αυξήσεις στα αντασφάλιστρα προκειμένου να καλυφθεί το αυξανόμενο κόστος από δευτερογενείς κινδύνους.
Οι τιμές σίγουρα θα πάρουν την ανιούσα σε περιοχές που έχουν δεχτεί πλήγμα μεγάλο αλλά και σε περιοχές που δεν υπέστησαν ζημιές ωστόσο στις περιοχές που δεν υπέστησαν ζημιές ο ρυθμός των αυξήσεων σταδιακά θα φθίνει.

Όλα στο Baden Baden

Θέματα όπως η κλιματικής αλλαγή, οι πρόσφατες απώλειες από τις φυσικές καταστροφές στην Ευρώπη και η ανάγκη για αυξήσεις τιμολογίων βρίσκονται σίγουρα στην ατζέντα των συζητήσεων του Baden Baden την ερχόμενη εβδομάδα.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης