Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Barclays: To ράλι των διεθνών αγορών θα διατηρηθεί - Προσωρινή η διόρθωση - Η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα κρίνει την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών

Barclays: To ράλι των διεθνών αγορών θα διατηρηθεί - Προσωρινή η διόρθωση - Η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα κρίνει την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών
Οverweight για τις διεθνείς αγορές δηλώνει η Barclays, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στα χρηματιστήρια.
"Παραμένουμε οverweight για τις μετοχές στον αναπτυγμένο κόσμο", υποστηρίζει ο οίκος, στην τελευταία 15σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο
"GLobal Asset Allocator - Who is vulnerable to Fed tapering?", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"H τρέχουσα διόρθωση των αγορών θα είναι προσωρινή", προβλέπει ο οίκος.
Και εξηγεί: Τα τελευταία 24ωρα οι διεθνείς αγορές κινούνται στους ρυθμούς της Fed, της κεντρικής αμερικανικής τράπεζες. Ήδη τα χρηματιστήρια έχουν αρχίσει να αποτιμούν την έξοδο της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας από την υπερβολικά εξυπηρετική  - χαλαρή πολιτική που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα. Αλλά προσοχή, η Fed δεν θα σταματήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων πριν το πρώτο τρίμηνο του 2014, οπότε και η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα βρίσκεται σε πιο "στέρεο έδαφος".
Όσο για τις ευρωπαϊκές αγορές ο οίκος διαμηνύει τα εξής: Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι ευάλωτα σε κάθε τυχόν νέα εξέλιξη που αφορά στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, με αιχμή:
α) τη νομοθεσία,
β) τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης.  
Εστιάζοντας η Barclays στην αγορά συναλλάγματος, δηλώνει με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό την προτίμησή της στο αμερικανικό δολάριο, για το οποίο εκτιμά πως θα υπεραποδώσει έναντι των σύνηθων "ασφαλών τοποθετήσεων", όπως το ελβετικό φράγκο και το δολάριο Αυστραλίας.
"Η πορεία των τιμών του χρυσού παραμένει ευάλωτη στο περιβάλλον που διαμορφώνεται", καταλήγει ο οίκος, κληθείς να αποτιμήσει την επόμενη μέρα στον κλάδο των πολύτιμων μετάλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης