Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Societe Generale: Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη - Ήρθε η ώρα για μαζικές ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές - Επενδυτές, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά! - Τα απρόοπτα και οι προκλήσεις δεν θα εκλείψουν

Societe Generale: Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη - Ήρθε η ώρα για μαζικές ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές - Επενδυτές, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά! - Τα απρόοπτα και οι προκλήσεις δεν θα εκλείψουν
Ως μία καλή ευκαιρία να προχωρήσουν οι επενδυτές σε ρευστοποιήσεις μετοχών της ευρωζώνης, θεωρεί την παρούσα χρονική στιγμή η Societe Generale, υπογραμμίζοντας ότι τα σημάδια ύφεσης γίνονται όλο και πιο έντονα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γαλλικής τράπεζας, οι περισσότεροι οικονομολόγοι πρόσφατα μείωσαν δραστικά τις προβλέψεις τους για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης, εκτιμώντας ύφεση 0,4% σε σχέση με το 0,1% που προέβλεπαν πριν από τρεις μήνες. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ευρωζώνη μόλις που θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση το τρέχον τρίμηνο, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο μόλις πάνω από το μηδέν τουλάχιστον για το επόμενο έτος.
Το χειρότερο για την ευρωζώνη είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προέρχεται από την Γερμανία, η οικονομία της οποίας αναμένεται να ανακάμψει ελαφρώς μόνο. Οι άλλες δύο μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης - η Γαλλία και η Ιταλία - βρίσκονται σε ύφεση, παρατηρούν οι αναλύτές της Societe Generale, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να στραφούν προς τους πιο αμυντικούς κλάδους της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο δείκτης Euro Stoxx 50 έχει ήδη κερδίσει 24% από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ δεδομένου και του ότι αρνητικές ειδήσεις αναζωπυρώνουν τους φόβους για περαιτέρω αναταραχή, θα πρέπει να οδηγήσει τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις ευρωπαϊκών μετοχών.
Τέλος, η γαλλική τράπεζα υπενθυμίζει στους αναλυτές ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να θέσουν το χρέος τους σε μία βιώσιμη τροχιά, οι προκλήσεις και τα "απρόοπτα" θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν για τη διαμόρφωση της επενδυτικής στρατηγικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης