Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Υψηλάντης (Βουλευτής Δωδεκανήσου): Λογική vs Λαϊκισμού

Υψηλάντης (Βουλευτής Δωδεκανήσου): Λογική vs Λαϊκισμού
Στις προσεχείς εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της λογικής και του λαϊκισμού
Το εκλογικό σώμα στη χώρα μας, έχει πλέον πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων διακυβέρνησης, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων εξουσίας. 
Μπορεί, επίσης, να αξιολογήσει και την πολιτική πρόταση των μικρότερων κομμάτων, που διεκδικούν την είσοδό τους στην Βουλή, αφού σχεδόν όλα έχουν κοινοβουλευτική παρουσία και συμπεριφορά.
Τα δεδομένα αυτά, αλλά και η αρνητική ιστορικά εμπειρία των μετεκλογικών συνεργασιών, με τον σχηματισμό κυβερνήσεων από περισσότερα κόμματα, διαμορφώνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος έχει, αντικειμενικά τη δυνατότητα, να κυβερνήσει με αποτελεσματικότητα.
Το πρωτεύον συνεπώς ερώτημα που τίθεται είναι το εξής.
Μπορεί σήμερα και εξαιτίας της αρνητικής ψυχολογίας από τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο, με την απώλεια αθώων ψυχών στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα αλλά και της εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού από δυνάμεις του λαϊκισμού, να μην επικρατήσουν τελικά οι φωνές της σύνεσης και της λογικής;
Είναι δυνατόν δυο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, όπως αυτή της συμπεριφοράς των λαϊκιστών που επιχείρησε να εργαλειοποιήσει το τραγικό δυστύχημα, να είναι ικανές να κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να αμαυρώσουν μια πανθομολογούμενη θετική κυβερνητική πορεία;
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι παρά απόλυτα αρνητική.
Αρκεί μαζί με τον εντοπισμό των διαχρονικά πολιτικών ευθυνών, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με υπευθυνότητα και την ίδια ταχύτητα η απόδοση ποινικών ευθυνών. Και είναι γεγονός ότι οι μέχρι τώρα ενέργειες κατατείνουν προς αυτό.
Στην βάση αυτή, ατομικό και συλλογικό χρέος, είναι η ενδυνάμωση της προοπτικής για την αντικειμενική δίκαιη και άμεση προβολή, του τι συμφέρει αληθινά τη χώρα, μακριά από τις επιδιώξεις διαγραφής των δεδομένων σύγκρισης και της επικράτησης εντέλει και πάλι επιζήμιων θέσεων.
Στην ουσία πρόκειται για την αντιπαράθεση διαφορετικών κόσμων.
Από την μια όλων εκείνων, που για δεκαετίες, προέβαλαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ανύπαρκτα πλεονέκτημα και από την άλλη όλων όσων έμπρακτα και με αποδείξεις οδηγούν τη χώρα μπροστά μέσα από το δρόμο του ορθολογισμού για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της.
Είναι όλα εκείνα, που τουλάχιστον για τη Νέα Δημοκρατία, αποτέλεσαν σταθερές, που για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά έκαναν την Ελλάδα σημείο θετικής αναφοράς, λόγω κυρίως των επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Είναι όλα αυτά που πρέπει να αποτελέσουν και την βάση για την επιδιωκόμενη Συμφωνία Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες προκειμένου η χώρα να μπορέσει να πορευθεί αυτοδύναμα, με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στην αναγέννηση και την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.
Είναι όλα εκείνα που συγκροτούν χρήσιμες και λογικές διαπιστώσεις και που μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τους πολίτες στην επιλογή του προσώπου που θέλουμε να μας κυβερνήσει και του κόμματος που θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στις προσεχείς εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της λογικής και του λαϊκισμού, της ανάπτυξης και της οπισθοχώρησης, της αλήθειας και του ψεύδους. Είναι στην ουσία ένας μονόδρομος, που οδηγεί στην αυτοδυναμία, της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Ο κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης είναι Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης