Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στην αλλαγή σελίδας της χώρας

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στην αλλαγή σελίδας της χώρας
Μπουτσικάκη: Είναι ξεκάθαρο ότι ανάπτυξη, πρόοδος και βελτίωση της καθημερινότητας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγχρονες υποδομές

Του Χριστόφορου Μπουτσικάκη 

Εδώ και λίγες ημέρες αποτελούν πραγματικότητα οι τρεις σταθμοί του μετρό στον Πειραιά.
Η πόλη απέκτησε την θέση που της αξίζει ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται το βιοτικό των πολιτών.
Είναι ξεκάθαρο ότι ανάπτυξη, πρόοδος και βελτίωση της καθημερινότητας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγχρονες υποδομές.
Άλλο ένα κερδισμένο στοίχημα,  από τα πολλά, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Εκτός από τις επιτυχημένες πολιτικές που σχετίζονται με την οικονομία, την υγεία, την ασφάλεια, την παιδεία και την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, ο τομέας των μεγάλων έργων υποδομής επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο το κεντρικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας: Συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα.
Παράλληλα ενισχύει και επιβεβαιώνει την σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με την Πολιτεία.
Μία σχέση η οποία χτίστηκε με προσπάθεια, από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό, λόγω των ρηγμάτων που είχαν επιφέρει οι αστοχίες, οι αδυναμίες και η πολιτική του άκρατου λαϊκισμού και δημαγωγίας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Η παρούσα κυβέρνηση είναι η μονή που έκανε πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κρατώντας προφανώς απόσταση από τα ευχολόγια και τα εγκαίνια με μουσαμάδες που είδαμε επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μεγάλα έργα υποδομής βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών σε απόλυτα πρακτικό επίπεδο.
Με άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής, με νέες θέσεις εργασίας, μεταφορικές διασυνδέσεις, περιβαλλοντικά οφέλη, νέες δυνατότητες για τους επισκέπτες, έντονο εμπορικό αποτύπωμα  και νέες προοπτικές για την τοπική επιχειρηματικότητα. Δείχνουν επίσης το δρόμο για τη σωστή και εύρυθμη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση.
Οι τρείς νέες στάσεις του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο» που τέθηκαν σε λειτουργία προσδίδουν στην ευρύτερη περιοχή μία νέα δυναμική.
Ο Πειραιάς αναμένεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην Ευρώπη με την παρουσία μετρό, τραμ, προαστιακού αλλά και ασφαλώς του λιμανιού.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που δεν περιορίζεται αυστηρά στα γεωγραφικά όρια του Πειραιά αλλά αφορά στο σύνολο της εθνικής οικονομίας. Για πρώτη φορά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, πλέον η περιοχή εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ανάπτυξης, με περισσότερη εξωστρέφεια και αναβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες. Ο Πειραιάς αναμορφώνεται, γίνεται πρωταγωνιστής στην αλλαγή σελίδας ολόκληρης της χώρας και συμμετέχει δυναμικά στην αναπτυξιακή της πορεία.
Είμαστε περήφανοι για την πόλη μας και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον της το οποίο προμηνύεται λαμπρό.

  • Ο κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης