Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η εφαρμογή payzy του ΟΤΕ κάνει «παιχνίδι» τις πληρωμές και την μεταφορά χρημάτων ανάμεσα στους χρήστες

Η εφαρμογή payzy του ΟΤΕ κάνει «παιχνίδι» τις πληρωμές και την μεταφορά χρημάτων ανάμεσα στους χρήστες
Ο ΟΤΕ διεκδικεί μερίδιο από μία αγορά των 49 δισ ευρώ.
Πραγματικότητα είναι πλέον η εφαρμογή συναλλαγών και πληρωμών με την επωνυμία payzy του Ομίλου ΟΤΕ, που μεταμορφώνεται από έναν παραδοσιακό τηλεπικοινωνιακό πάροχο σε έναν ψηφιακό οργανισμό πληρωμών με την άδεια της Τράπεζας τη Ελλάδος, επιβάλλοντας υψηλά στάνταρ στις συναλλαγές ακολουθώντας όλα τα βήματα μιας τράπεζας.
Όμως το τελικό προϊόν για τους χρήστες του payzy είναι μια απλή και διασκεδαστική διαδικασία αφού δίνει λύσεις τα οικονομικά μιας οικογένειας και στην πιο μεγάλη παρέα των φίλων, που ένας δανείζει τον άλλον σε χρόνο ρεκόρ όταν ένας χρήστης δεχθεί αίτημα για μεταφορά από 20 , 50 ευρώ και μερικές χιλιάδες ευρώ χωρίς προμήθεια.
Η εφαρμογή payzy του ΟΤΕ μπορεί να καλύψει την άμεση ανάγκη ενός άλλου χρήστη της εφαρμογής που βρίσκεται σε άλλη χώρα για παράδειγμα στο Λονδίνο.
Το ηλεκτρονικό του πορτοφόλι που είναι μια εφαρμογή στο κινητό μπορεί να φορτωθεί με λεφτά από 1 έως 15.000 ευρώ μέσα σε 1 λεπτό για να αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε έξοδο χωρίς να μεσολαβήσει κάποιος άλλος αφού οι χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο πληρωμών και συναλλαγών.
Η υπηρεσία Split it του payzy by COSMOTE
Με την υπηρεσία Split it του payzy by COSMOTE, ο χρήστης μοιράζεται αυτόματα τα κοινά έξοδα ,με την παρέα, την οικογένεια ή τους φίλους του. Ένα έξοδο μπορεί να μοιραστεί ισομερώς ή με ακριβές ποσό ανά άτομο. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς υπολογισμούς.

Η Payzy θα είναι ο νέος ΟΤΕ σε 10 χρόνια

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ Μιχάλης Τσαμάζ έδωσε το παρόν στην εκδήλωση προσδιορίζοντας ότι σε 10 χρόνια η αξία του payzy θα έχει την σημερνή αξία του ΟΤΕ διότι το μέλλον χρειάζεται νέα τεχνολογικά εργαλεία.
Η ομάδα του ΟΤΕ ανέδειξε σε 10 λεπτά την ευκολία των συναλλαγών όπως και τη μεταφορά χρημάτων από τον έναν στον άλλο χρήση όταν η άλλη επαφή έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό της .
Η εφαρμογή payzy έχει ως βάση το σήμα της VISA και γίνεται αποδεκτή από τα POS που έχουν εγκατασταθεί στα καταστήματα .Το μόνο που χρειάζεται είναι το υπόλοιπο των χρημάτων στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του ΟΤΕ να καλύπτει την αγορά.
Βέβαια όταν το υπόλοιπο δεν είναι επαρκές μπορεί να φορτωθεί άμεσα από άλλον χρήστη όταν ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτημα με ένα απλό μήνυμα στο κινητό.

Η φόρτωση με χρήματα της Payzy

To ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να τροφοδοτηθεί με χρήματα ανεξάρτητα από τις κάρτες που έχει ο κάτοχος αλλά μέχρι κάποιος να εξοικειωθεί μπορεί να αποφύγει τη φόρτωση χρημάτων χωρίς να πληρώσει προμήθεια στην τράπεζα από την οποία έχει εκδοθεί η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Ο χρήστης του Payzy θα αναζητήσει την εφαρμογή που λέει φόρτωση θα την επιλέξει και στη συνέχεια θα προσδιορίσει το ποσό που θέλει να μεταφέρει από τη χρεωστική η πιστωτική κάρτα στο ψηφιακό πορτοφόλι. Η διαδικασία αυτή δεν έχει χρέωση ενώ αν η διαδικασία γίνει αντίστροφα και το αίτημα πάει πρώτα στην κάρτα για την μεταφορά χρημάτων στην Payzy θα κρατηθεί προμήθεια από την τράπεζα. Η μεταφορά των 100 ευρώ θα κοστίζει 2 ευρώ ενώ η αντίστροφη διαδικασία δεν έχει χρέωση.
Η Payzy αντιμετωπίζει το ζήτημα της μεταφοράς χρημάτων από τη μία τράπεζα σε άλλη με καλύτερους όρους όταν τα δύο φυσικά πρόσωπα έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή του ΟΤΕ.

Αγορά e-payments στην Ελλάδα

Η πολλά υποσχόμενη αγορά των ψηφιακών πληρωμών συμβάλλει στη μείωση του φυσικού χρήματος όταν οι συναλλαγές έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα την χρονιά που πέρασε (2021) πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,5 δισ. ηλεκτρονικές πληρωμές με τη χρήση καρτών ή ηλεκτρονικού χρήματος συνολικής αξίας 49 δισ. ευρώ.
Ο αριθμός των συναλλαγών αυτών έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα νούμερα του 2017, ενώ η αντίστοιχη αξία των συναλλαγών έχει υπερδιπλασιαστει. Από αυτές τις συναλλαγές, μόλις το 3% έχει γίνει με ηλεκτρονικό χρήμα (δηλαδή eWallets), όταν τα αντίστοιχα νούμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι πάνω από 11%.
Σήμερα, η COSMOTE Payments μπαίνει στην λιανική με το payzy by COSMOTE.
Μια καινοτόμα εφαρμογή για κινητά, εντελώς ψηφιακή, που απευθύνεται σε όλους τους
καταναλωτές, για όλες τις καθημερινές ανάγκες πληρωμών και συναλλαγών.
Κατά την περίοδο Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2021 από τα τερματικά της COSMOTE Payments, φυσικά και ηλεκτρονικά, πραγματοποιήθηκαν 9,2 εκατ. συναλλαγές, με αξία 226 εκατ.
Αντίστοιχα, την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2022 έχουν πραγματοποιηθεί 25,9 εκατ.
συναλλαγές, με αξία 679 εκατ. ευρώ
Πλέον η COSMOTE Payments εκκαθαρίζει για όλα τα κανάλια του Ομίλου ΟΤΕ μηνιαίως πάνω από 3 εκατ. συναλλαγές.
Ο κύκλος εργασιών της από αυτή τη δραστηριότητα και μόνο θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ για το 2022. Αυτό επιτρέπει στον Όμιλο ΟΤΕ να επιτύχει αντίστοιχες συνέργειες μείωσης λειτουργικού κόστους.

Το χρονικό της ίδρυσης:

Η «γέννηση» της payzy έγινε το 2018 με την ίδρυση εταιρείας Cosmote Payments Milestones. Το 2020 εξασφάλισε άδεια συναλλαγών από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος και το 2021 ξεκινούν οι B2B εμπορικές δραστηριότητες . Το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε ΑΜΚ ύψους 18,9 εκατ. ευρώ και τον Οκτώβριο του 2022 αρχίζει η εμπορική διάθεση του payzy.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης