Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ξεκαθαρίζει η αγορά των εταιρειών insurtech

tags :
Ξεκαθαρίζει η αγορά των εταιρειών insurtech
Ξεφουσκώνουν τα insurtech, η αγορά ξεκαθαρίζει με τους επενδυτές να τραβούν χρήματα.
Οι ισχυροί του κλάδου συστήνουν προσοχή
Αύξηση 8,3% κατέγραψαν οι επενδύσεις σε insurtechs μεταξύ δευτέρου και πρώτου τριμήνου 2022 στα 2,41 δισεκατομμύρια δολάρια.
Παρά την θεαματική αυτή άνοδο συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 οι επενδύσεις ήταν μειωμένες κατά 50% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Global Insurtech Report του μεσίτη αντασφαλίσεων Gallagher Re.
Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022, το μέσο μέγεθος συναλλαγής αυξήθηκε περισσότερο από 18% το δεύτερο τρίμηνο του 2022, στα 22,1 εκατομμύρια δολάρια, αν και ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε σχεδόν κατά 8%, από 143 σε 132 το δεύτερο τρίμηνο.

Περιουσία και Ατυχήματα, -μειώνονται οι ροές

Όσον αφορά τις επενδύσεις στον κλάδο της περιουσίας και των ατυχημάτων (P&C), η έκθεση δείχνει ότι το δεύτερο τρίμηνο σημειώθηκαν 92 συμφωνίες συνολικής αξίας 1,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, η Gallagher Re λέει ότι η ροή συμφωνιών στον κλάδο P&C μειώνεται κατά πάνω από 13%, αν και η συνολική επένδυση αυξάνεται σχεδόν κατά 6%, με το μέσο μέγεθος της συμφωνίας στην περιουσία και τα ατυχήματα P&C στα 20,73 εκατομμύρια δολάρια.

Αυξητικά η Ζωής και η Υγεία

Επιπλέον, στο τρίμηνο καταγράφηκαν 40 επενδύσεις στον κλάδο ζωής και υγείας (L&H) συνολικού ύψους 918 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση άνω του 12% στο πρώτο τρίμηνο του 2022.
Τέλος στην μοναδικότητα
Την πτώση αυτή την αποδίδει ο κλάδος στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αγορές απαρχές του 2022. Δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα των insurtechs στην διαφοροποίηση της αγοράς τονίζοντας ότι η ανάκαμψη θα γίνει εμφανής στο επόμενο διάστημα καθώς η οικονομία θα επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, ωστόσο προειδοποιεί τους επενδυτές ότι κάποιες insurtech η αγορά εκφορτώσει τονίζοντας ότι παύουν να θεωρούνται ως κάτι ξεχωριστό ή μοναδικό στην αγορά.
B3i - κανείς δεν ανέμενε την εξέλιξη
Να σημειωθεί ότι μόλις λίγες ημέρες πριν η μετά κλάδων και βαϊών B3i που μπήκε στην αγορά πριν λίγα χρόνια θαμπώνοντας τους επενδυτές στο Μόντε Κάρλο που έγινε και επίσημα η ανακοίνωση της ανακοίνωσε ότι απέτυχε να καλύψει τα κεφάλαια που απαιτούν οι κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας για να συνεχίσει την λειτουργία της. Η ανακοίνωση αυτή εξέπληξε άσχημα τους επενδυτές και πολλές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές που έκαναν χρήση της πλατφόρμας της.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης