Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για την Ενέργεια το 2023;

Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για την Ενέργεια το 2023;
 Άρθρο του Νίκου Θεοδωρόπουλου

Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι κομμένη και ραμμένη από τα έδρανα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Οι …νοικοκυραίοι της εξουσίας άργησαν να κατανοήσουν τα όσα συμβαίνουν στην ενέργεια και διαμόρφωσαν ένα προεκλογικό σχέδιο 12 μηνών με ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2023.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παίρνει αποφάσεις που συνδέονται με το χρόνο της κυβερνητικής θητείας, ενώ κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την επομένη ημέρα των εθνικών εκλογών.
Η νέα κυβέρνηση θα τα βρει μπαστούνια στον τομέα της Ενέργειας διότι η σημερινή δείχνει ότι δεν την αφορά τι θα γίνει από την 1η Αυγούστου του 2023 όταν το σημερινό μοντέλο τιμολόγησης έχει ημερομηνία λήξης.
Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σχεδιάσει τη νέα ενεργειακή πολιτική της με άδεια ταμεία εκτός και εάν η σημερινή κυβέρνηση θέσει το δίλημμα στους ψηφοφόρους με περιεχόμενο «ψηφίστε τη Νέα Δημοκρατία» για να σας χρηματοδοτούμε τα τιμολόγια !
Ο κρατικός προϋπολογισμός από τον Αύγουστο του 2023 θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να χρηματοδοτεί τα τιμολόγια των νοικοκυριών καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια θα έχουν εξαντληθεί στην κυβερνητική θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι θεωρητικοί υπολογισμοί για τις δυνατότητες του προϋπολογισμού είναι στον αέρα ακόμη και αυτοί της κυβέρνησης διότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων το κόστος του φυσικού αερίου τους επόμενους 11 μήνες.
Με τα έως τώρα δεδομένα μόνο για τον Αύγουστο, ο υπουργός ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας έχει προσδιορίσει την επιδότηση των τιμολογίων στο 1,13 δισ ευρώ εκ των οποίων σημαντικό μέρος θα καλυφθεί από το Ταμείο Πράσινης Μετάβασης.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι τα λεφτά που θα εκταμιευθούν από τα κρατικά ταμεία θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ μόνο για τον Αύγουστο. Και έτσι να είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2023 το ποσό θα διαμορφωθεί στα 3,3 δισ ευρώ.
Οι «νοικοκυραίοι» δεν φαίνονται να νοιάζονται για το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ενώ δεν λένε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση ακόμη και στην περίπτωση που οι κάλπες βγάλουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία.
Η προεκλογική περίοδος δικαιολογεί κάθε σπατάλη του κρατικού χρήματος και ο σκοπός «Αγιάζει τα Μέσα» όταν ο πρωταρχικός στόχος είναι να μην έρθουν στην εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που δεν ξέρουν να ….μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα .
Όμως αυτοί οι ανεπρόκοποι και επικίνδυνοι για τη χώρα άφησαν μαξιλάρι 40 δισ ευρώ. Η κυβέρνηση των Άξιων και των Νοικοκυραίων τι θα αφήνουν στην επόμενη κυβέρνηση;
Οι απόφοιτοι λυκείου και τα γκαρσόνια του ΣΥΡΙΖΑ κοντράρουν τα ίσια τους απόφοιτους του Columbia και του Harvard , οι οποίοι δεν αποκλείεται να προσεύχονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου να κόψει η Ρωσία τη ροή φυσικού αερίου.
Είναι προτιμότερο να μη το έχεις παρά να το πληρώνεις πανάκριβα.
Πάντως ο Vladimir Putin διαθέτει διδακτορικό στα οικονομικά και απόφοιτος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ δεν θα έχανε την ευκαιρία να πουλά ακριβά το προϊόν που όλοι θέλουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης