Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αμπατζή (ξενοδόχοι Αντιπάρου) στο BN: «Το κυκλαδίτικο καλοκαίρι κρατά ακόμα την αυθεντικότητά του στην Αντίπαρο»

Αμπατζή (ξενοδόχοι Αντιπάρου) στο BN: «Το κυκλαδίτικο καλοκαίρι κρατά ακόμα την αυθεντικότητά του στην Αντίπαρο»
Οι αφίξεις κυμαίνονται στα επίπεδα του 2019 και μέχρι το τέλος της σεζόν η τάση δείχνει ότι θα τις ξεπεράσουν και ανάλογα θα κινηθούν και τα έσοδα, σύμφωνα με την κα Αμπατζή

«Η φετινή σεζόν έχει πολύ καλή δυναμική σε επίπεδο επισκεψιμότητας και οι πληρότητες ξεπερνούν τις προσδοκίες μας» δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου – Αντιπάρου κ. Μάνια Αμπατζή
«Οι αφίξεις κυμαίνονται στα επίπεδα του 2019 και μέχρι το τέλος της σεζόν η τάση δείχνει ότι θα τις ξεπεράσουν και ανάλογα θα κινηθούν και τα έσοδα» τονίζει η πρόεδρος των ξενοδόχων Αντιπάρου κ. Μάνια Αμπατζή, μιλώντας για την τουριστική κίνηση στο μικρό κυκλαδίτικο νησί.
Σε απόσταση αναπνοής από την κοσμοπολίτικη Πάρο, η Αντίπαρος συγκεντρώνει αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, επειδή φημίζεται για την ανέγγιχτη φύση της και ταυτόχρονα τις παραδοσιακές και σύγχρονες επιλογές σε εστίαση και διασκέδαση.
Αλλά όπως επισημαίνει, το μεγάλο αγκάθι της φετινής σεζόν μετά από δυο χρονιές με απώλειες λόγω πανδημίας, είναι τα κόστη που έχουν πολλαπλασιαστεί, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά έξοδα των ξενοδοχειακών μονάδων σε πολλαπλάσια επίπεδα.

Συνέντευξη στη Νένα Ουζουνίδου

  • Μια από τις τάσεις που αναδείχθηκαν μέσα στην πανδημία, είναι οι διακοπές σε μικρότερα νησιά, όπως είναι η Αντίπαρος. Το έχουν νιώσει αυτό οι επιχειρήσεις του νησιού;

Η Αντίπαρος είχε από πριν την πανδημία το φανατικό της κοινό.
Η εξελικτική της πορεία επηρεάστηκε από την πανδημία αρνητικά, όπως και τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, οπότε τώρα που η κατάσταση έχει αρχίσει να επανέρχεται, βελτιώθηκε και η κατάσταση στο μικρό αυτό νησί. Σαφώς, η διαφορά είναι ορατή από τους επιχειρηματίες του νησιού.

  • Παρόλο που η Αντίπαρος είναι ακόμη ανερχόμενη τουριστική δύναμη, βλέπουμε ότι συγκεντρώνει αστέρες του Χόλιγουντ. Τείνει να γίνει hot προορισμός διασημοτήτων όπως είναι η κοσμοπολίτικη Μύκονος;

Προφανώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
Η Μύκονος είναι ένα νησί με μακρά ιστορία στον τουρισμό και στην προσέλκυση διασημοτήτων ακριβώς λόγω του κοσμοπολίτικου και extravagant χαρακτήρα που έχει αναπτύξει.
Η ταυτότητα της Αντιπάρου είναι τελείως διαφορετική.
Συγκεντρώνει αστέρες του Χόλιγουντ και όχι μόνο, επειδή φημίζεται για την ανέγγιχτη φύση της και ταυτόχρονα τις παραδοσιακές και σύγχρονες επιλογές σε εστίαση και διασκέδαση.
Όλα αυτά όμως σε μικρή κλίμακα. Το κυκλαδίτικο καλοκαίρι κρατά ακόμα την αυθεντικότητά του στην Αντίπαρο.
Και αυτό βέβαια αποτελεί πόλο έλξης για τις διασημότητες σε διαφορετικό επίπεδο από ότι η Μύκονος.

  • Η μεγάλη τουριστική κίνηση που γνωρίζει η Αντίπαρος τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αέρα ανανέωσης στις παροχές του νησιού;

Όπως είπες και παραπάνω η Αντίπαρος είναι ανερχόμενη δύναμη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ντόπιοι επιχειρηματίες να εμπλουτίζουν τις παροχές των επιχειρήσεών τους, να εκμοντερνίζουν τις υποδομές τους και να οδηγούν την αγορά του νησιού σε ανανεωμένες προτάσεις.
Ταυτόχρονα καταφτάνουν στο νησί και μη γηγενείς επιχειρηματίες που συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νησί.

  • Άρα, όλος αυτός ο κόσμος που κατακλύζει το νησί που μένει; Διαθέτει ανεπτυγμένες ξενοδοχειακές υποδομές η Αντίπαρος;

Η Αντίπαρος δεν διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, έχει όμως επιλογές για όλους.
Πέραν των ξενοδοχείων υπάρχουν φυσικά ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες προς ενοικίαση.
Υπάρχει η εξελικτική τάση βέβαια η οποία οδηγεί σε κατασκευή νέων καταλυμάτων, ακόμα και πεντάστερων.
Πολύς κόσμος επισκέπτεται την Αντίπαρο από την Πάρο άλλες φορές ως μονοήμερη εκδρομή άλλες με διαμονή.

  • Είναι η φετινή σεζόν απόλυτα συγκρίσιμη με αυτήν του 2019; Πως εξελίσσονται οι πληρότητες, οι αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα;

Απόλυτα συγκρίσιμη δεν μπορεί να είναι.
Έχουν μεσολαβήσει αλλαγές σημαντικές στις ζωές μας λόγω πανδημίας, οι οποίες έχουν επηρεάσει τον τρόπο που ταξιδεύουμε και τον τρόπο που κινούμαστε γενικότερα.
Ήρθε να προστεθεί ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και τελικά το 2019 φαντάζει τρομερά ανέμελο σε σχέση με αυτά που ζούμε σήμερα.
Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, η φετινή σεζόν έχει πολύ καλή δυναμική σε επίπεδο επισκεψιμότητας και οι πληρότητες ξεπερνούν τις προσδοκίες μας.
Οι αφίξεις κυμαίνονται στα επίπεδα του 2019 και μέχρι το τέλος της σεζόν η τάση δείχνει ότι θα τις ξεπεράσουν.
Ανάλογα θα κινηθούν και τα έσοδα.
Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι της φετινής σεζόν που δεν αφήνει εμάς τους ξενοδόχους να πάρουμε την πολυπόθητη ανάσα μετά από δύο ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά χρονιές, είναι τα κόστη που έχουν πολλαπλασιαστεί, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά έξοδα μιας ξενοδοχειακής μονάδας σε επίπεδα πολλαπλάσια του 2019.

  • Γιατί να έρθει κάποιος στην Αντίπαρο; Είναι φθηνός ή ακριβός προορισμός;

Στην Αντίπαρο υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έρθει κανείς.
Διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος παρά το μικρό της μέγεθος: εξαιρετικά διατηρημένο κάστρο, γραφικό κυκλαδίτικο χωριό με επίκεντρο τον κεντρικό πεζόδρομο που σφύζει από ζωή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, γεωλογικού ενδιαφέροντος σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ξωκλήσια, ανέγγιχτες παραλίες και εκτάσεις με παρθένα κυκλαδίτικη φύση, τον αρχαιολογικό χώρο στο νησί Δεσποτικό και φυσικά επιλογές σε εστίαση και διασκέδαση για όλα τα γούστα.
Όπως σε όλους του προορισμούς υπάρχουν επιλογές οικονομικότερες και επιλογές λιγότερο οικονομικές.
Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μοναδικό προορισμό αυθεντικής κυκλαδίτικης ομορφιάς και αξίζει τον κόπο να την δει κανείς από κοντά.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης