Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μ. Φακουρέλης (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής): Οφείλουμε να απαγκιστρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε κάθε νέα Ελληνίδα και νέο Έλληνα

Μ. Φακουρέλης (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής): Οφείλουμε να απαγκιστρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε κάθε νέα Ελληνίδα και νέο Έλληνα

Άρθρο του Φακουρέλη Μιχαήλ, Μέλους Κ.Π.Ε ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Μια νέα μέρα ξημέρωσε για την παράταξη που οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Και σύσσωμη η νέα γενιά, έδωσε βροντερό στο απερχόμενο συνέδριο επισφραγίζοντας την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκεί που πραγματικά ανήκει.
Ως πρωταγωνιστή χαράζοντας ξανά το σχέδιο για την ανοικοδόμηση της χώρας μας.
Ορμώμενοι λοιπόν από τη δυναμική που μας δίνει ο αέρας της αλλαγής, οφείλουμε να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις παραμέρισαν.
Τα τελευταία 10 χρόνια παρατηρούμε ότι δεν έχουν τεθεί στόχοι για το μέλλον της νεολαίας, θεωρώντας λανθασμένα πως οι νέοι άνθρωποι συναθροίζονται μόνο στο περιβάλλον του πανεπιστημιακού ιστού, οδηγώντας έτσι χιλιάδες νέους ανθρώπους να μεταναστεύσουν για να διεκδικήσουν μια ζωή πιο δίκαιη από αυτή που προδιαγράφεται να αντιμετωπίσουν στην χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, που να αφορά το νέο κόσμο και τους ανθρώπους που ξεκινούν ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα. Δυστυχώς εν έτη 2022, που οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη θεωρούν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, καθημερινό δεδομένο για να μπορούν απρόσκοπτα να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους, στην Ελλάδα ακόμα καταβάλλουμε το μεγαλύτερο τίμημα στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, με αντάλλαγμα τυπικές παροχές που στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες θεωρούνται παρωχημένες και ξεπερασμένες.
Με ποιον τρόπο λοιπόν θα συναγωνιστούν οι νέοι της χώρας μας τους αντίστοιχους στην διεθνή αγορά εργασίας όταν ακόμα και τα αυτονόητα για τους άλλους, στην Ελλάδα αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Για ποιον λόγο η πρόσβαση στην πληροφορία και τις διεθνείς ευκαιρίες στερείται στους νέους μας και μάλιστα με δυσανάλογο κόστος;
Είναι αναγκαία η εκπόνηση σχεδίου για να δοθεί ως εχέγγυο στην πορεία των νέων ανθρώπων για μπορέσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους, την δική τους δουλειά, την δική τους οικογένεια.
Είναι άξιο αναφοράς ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με σοβαρά κριτήρια που να δίνουν πνοή στα όνειρα των νέων.
Ένα επιπλέον τρανό παράδειγμα αποτελεί η πλήρης υποβάθμιση των Α.Ε.Ι..
Ο μεν απερχόμενος Υπ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κατήργησε τα Τ.Ε.Ι. (και συνεπώς όλο τον Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης) επικαλούμενος την ανάγκη για «εξυγίανση των Α.Ε.Ι.», ενώ αυτές τις μέρες, σχεδιάζεται πάλι η επαναφορά τους με την μορφή τμημάτων εντός των ήδη υπαρχόντων Α.Ε.Ι. Μια πολιτική αστάθειας εις βάρος 400.000 αποφοίτων Τ.Ε.Ι. οι οποίοι παραμένουν απόφοιτοι τμημάτων και ιδρυμάτων χωρίς να υπάρχουν στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη καθώς και με εργασιακά δικαιώματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό επίπεδο σπουδών τους.
Υπήρξαμε η κυβέρνηση που ίδρυσε τα Τ.Ε.Ι. και επένδυσε σε αυτά με συνεχόμενες αναβαθμίσεις με κυριότερη αυτήν του ν.2916/2001 όπου τα ενέταξε στην ανώτατη εκπαίδευση.
Έχουμε χρέος ηθικό αλλά και κοινωνικό για να ενσκήψουμε ως προς στην επίλυση του ζητήματος με κύριο ζήτημα την αποκατάσταση των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. σε ακαδημαϊκό αλλά και εργασιακών δικαιωμάτων.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή να διαμαρτυρηθούμε, να παρεκκλίνουμε από τις παρωχημένες αξίες και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ηγηθούμε την επόμενη μέρα.
Να αλλάξουμε αυτά που μας περιορίζουν και να προτείνουμε νέες κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα διεθνή πρότυπα.
Οφείλουμε να απαγκιστρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε κάθε νέα Ελληνίδα και κάθε νέο Έλληνα.
Να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης που θα πείσει και θα εμφυσήσει τον αέρα της αλλαγής.
Μακριά από αποτυχημένες και άκαρπες προσπάθειες που μόνο σκοπό έχουν την συμμετοχή σε μια κάλπη και κατ’ επέκταση τη συνενοχή σε ένα αποτυχημένο σχέδιο.
Να ξεκινήσουμε να χτίζουμε νέες γέφυρες σε γερές βάσεις, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλη τη νέα γενιά να διαβεί με διαύγεια στην απέραντη όχθη.
Σε ένα νέο τόπο ηθών και αξιών, σε μια νέα κουλτούρα ικανή να εμπνεύσει και να οδηγήσει σε νέες δημιουργίες και μια ολοκληρωμένη και περισσότερο υπεύθυνη πραγματικότητά.

Φακουρέλης Μιχαήλ

Μέλος Κ.Π.Ε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Φακουρέλης_Μιχαήλ-_Μέλος_Κ.Π.Ε_ΠΑΣΟΚ-Κίνημα_Αλλαγής.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης