Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Τρίτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία εάν …

Τρίτο  κόμμα η Νέα Δημοκρατία εάν …
Η χώρα μετά από 12 χρόνια σκληρής λιτότητας επιστρέφει πολιτικά στο 2012 εξαιτίας των διεθνών πολιτικών γεγονότων που διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο καλαντάρι της κυβέρνησης ακόμη δεν έχει μαρκαριστεί η Κυριακή διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.
Η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη θέση του πρωθυπουργού συμπληρώνεται σε ένα χρόνο από τώρα με τη χώρα να οδηγείται σε εθνικές εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Το επιτελείο του Μαξίμου αναζητεί , μία ανέφελη,μία ηλιόλουστη και μια Κυριακή που η τιμή της βενζίνης στις αντλίες των πρατηρίων θα έχουν επιστρέψει στο 2019, μία Κυριακή που οι λογαριασμοί ρεύματος θα θυμίζουν αυτές του 2019 και μια Κυριακή που τα ράφια των σούπερ μάρκετ θα έχουν γυρίσει το χρόνο πίσω στις τιμές.

Η χώρα μετά από 12 χρόνια σκληρής λιτότητας επιστρέφει πολιτικά στο 2012 εξαιτίας των διεθνών πολιτικών γεγονότων που διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όμως το πολιτικό επιχείρημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το οποίο σχεδόν έχει υιοθετηθεί από το εκλογικό σώμα είναι ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιχείρημα αυτό δεν έχει ανεξάντλητη δυναμική και πόσο θα αντέξει ; Οι δημοσκοπήσεις σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν εισπράττει τη φθορά της κυβερνητικής παράταξης όταν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Αυτά καταγράφονται σήμερα μέσα από τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Ωστόσο ο χρόνος μέχρι τις εθνικές εκλογές είναι μεγάλος και κρίσιμος για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τις προσδιορίζει προς τη λήξη της κυβερνητικής θητείας της.

Η κυβερνητική φθορά…

Η απώλεια σχεδόν εννέα ποσοστιαίων μονάδων από το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου του 2019 σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις είναι εν μέρει αδικαιολόγητο όταν μάλιστα η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει επιβάλλει έναν φόρο τουναντίον μειώνει και τα τελευταία τρία χρόνια μοιράζει λεφτά με το τσουβάλι.

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προσδοκά στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των πολιτών μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών αλλά έχουν περιοριστεί τα εγχώρια εργαλεία ενώ το διεθνές περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο «άγριο» και καλλιεργεί συνθήκες για πιο δύσκολες ημέρες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ είναι βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας της Ευρωζώνης όπως και της Ελλάδας όταν η αγορά πετρελαίου γίνεται ακόμη πιο ακριβή υπόθεση εξαιτίας της πτώσης του ευρώ έναντι δολαρίου.

Ακόμη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καλείται να αναμετρηθεί με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και το νέο μηχανισμό τιμολόγησης της Mwh όπως και με την κατανομή των 280 εκατ. ευρώ.

Οι καταναλωτές περιμένουν έως 600 ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προς τα τέλη Ιουνίου ( καλοκαιρινή περίοδος) .

Οι υπολογισμοί όμως λένε ότι φθάνουν μόλις για 466.000 καταναλωτές με τα υπόλοιπα 6,5 εκατομμύρια των καταναλωτών της χαμηλής τάσης τι θα γίνει ;

Υπάρχει νοικοκυριό που λέει δεν δικαιούται τα έως 600 ευρώ όταν έχει δώσει τετραπλάσια χρήματα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο νόμος του Χουκ στην κάλπη....

Σύμφωνα με τον νόμο του Χουκ, η επιμήκυνση ενός ελατηρίου ανάλογη της δύναμης ασκείται στο ελατήριο.
Με άλλα λόγια όπου : F είναι η δύναμη που ασκείται στο ελατήριο, k η σταθερά του εκαστοτε ελατηρίου και η επιμήκυνση του ελατηρίου (η μετατόπιση από τη θέση φυσικού μήκους). Άρα η πιέσεις στο ελατήριο δεν έχουν εξαντληθεί

Στον δρόμο προς τη κάλπη....

Πως θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι όταν την Κυριακή των εθνικών εκλογών η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,50 ευρώ τα λίτρο , όταν οι λογαριασμοί ρεύματος συνεχίζουν να καταβροχθίσουν το εισόδημα των νοικοκυριών, όταν τα ράφια των σουπερ μάρκετ θα καίνε τα χέρια των καταναλωτών , όταν το γάλα του 1 λίτρου θα έχει 2 ευρώ , όταν το 1 κιλό μοσχάρι έχει φθάσει στα 20 ευρώ και το κοτόπουλο του ενός κιλού θα έχει λιανική τιμή τα 8 ευρώ. Οι παραπάνω λιανικές τιμές δεν ευνοούν καμία κυβέρνηση μπροστά στην κάλπη . Οι τεχνοκράτες θεωρούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μειωθούν το δεύτερο εξάμηνο αλλά οι τιμές θα μείνουν …

Οι δημοσκοπήσεις του ερχόμενου Σεπτεμβρίου με ανοιχτά όλα τα παραπάνω μέτωπα θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου για το κυβερνητικό κόμμα το οποίο πιθανόν να βρεθεί σε βίαιη καθοδική δημοσκοπική τροχιά που μπορεί να το οδηγήσουν ακόμη και σε χαμηλότερη θέση από τη σημερινή που κατέχει στις δημοσκοπήσεις.

Η δεύτερη και η τρίτη θέση μπορεί κάλλιστα να παραχωρηθούν από τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας αρκεί να διαθέτουν ρεαλιστικές λύσεις.

Τα κομματικά πουλμανάκια που σε ταξιδεύουν κόβουν εισιτήρια χωρίς επιστροφή με τους επιβαίνοντες να ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες για να κατέβουν όταν ο οδηγός αλλάζει την αρχική διαδρομή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης