Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Φάρμακο» οι πρόωρες εθνικές εκλογές και «δηλητήριο» για όλους όσο καθυστερούν

«Φάρμακο»  οι  πρόωρες εθνικές  εκλογές  και «δηλητήριο» για όλους όσο καθυστερούν
Γιατί αρνείται πεισματικά ο πρωθυπουργός να ικανοποιήσει το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές κάλπες;
Σχετικά Άρθρα

Η πολιτική κυριαρχία της κυβέρνησης δεν αποτυπώνεται στις αποφάσεις της παρότι οι δημοσκοπήσεις οι οποίες διαγράφονται με σχετική ασφάλεια σε ό,τι αφορά το προβάδισμα του πρώτου κόμματος σε σύγκριση με του δεύτερου.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το δεύτερο εξάμηνο της θητείας της καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως ήταν η πανδημία και σήμερα ο πόλεμος στην Ουκρανία .
Όμως ο βασικός κυβερνητικός σχεδιασμός είναι στον αέρα ενώ οι τρέχουσες συνθήκες δεν είναι είναι ικανές να φέρουν πολιτικές ανατροπές με βάση τις δημοσκοπήσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να παραμένει στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανεβάζει τον πήχη της πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά δεν είναι σε θέση να κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Υπάρχει χρόνος;

Το αίτημα για την προκήρυξη εθνικών εκλογών πέφτει στο κενό από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , ο οποίος αρνείται να …σηκώνει το γάντι.
Τι συμβαίνει πραγματικά με τη Νέα Δημοκρατία.
Γιατί αρνείται πεισματικά ο πρωθυπουργός να ικανοποιήσει το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές κάλπες;
Υπάρχει χρόνος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βελτιώσει την εικόνα της στα μάτια των πολιτών;

Ανατιμήσεις 

Ο καταναλωτής θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα 2,20 ευρώ το γύρο στα σουβλατζίδικα και σήμερα βρίσκεται στα 3 ευρώ.
Είναι σαφές ότι δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά τόσο πωλείται ο γύρος στα σουβλατζίδικα της γειτονιάς.
Επί ΣΥΡΙΖΑ ο καταναλωτής πλήρωνε το λογαριασμό ρεύματος χωρίς καμία ενόχληση και σήμερα φοβάται να ανοίξει το λογαριασμό.
Η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνεται περισσότερο κάθε μέρα που περνάει αλλά και πάλι δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.

Παρεμβάσεις υπό το κράτος του φόβου

Οι οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενέργεια και στα καύσιμα δεν δείχνουν πολιτική κυριαρχία αλλά φόβο καθώς μοιράζει ψίχουλα για να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και ψηφοφόρους.
Οι κυβέρνηση πολεμάει την ακρίβεια , την ενέργεια με το λιανοντούφεκο αφού δεν διαθέτει μπαζούκας και περιμένει τους ηγέτες της Ε.Ε. να αντιμετωπίσουν από κοινού το κόστος της ενέργειας.
Κακός ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και κάκιστος ως Αντιπολίτευση θα προσθέσω εγώ .
Αλλά προκύπτει το ερώτημα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι σε θέση να κλείσει ένα ανοιχτό μέτωπο που πονάει την κοινωνία και τους πολίτες ;

Απουσιάζει το αφήγημα 

Πού οφείλεται η διασπορά των οικονομικών σας δυνάμεων όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σας αγναντεύει με το κιάλι στις δημοσκοπήσεις.
Τι θα έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις ;
Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας οι πρόωρες εθνικές εκλογές είναι φάρμακο για εσάς αλλά στο χέρι σας είναι να γίνει δηλητήριο.
Πλέον η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα ενώ το αφήγημα της κυβέρνησης για μείωση των φόρων φτάνει στο τέλος του όπως και οι προσδοκίες για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην Οικονομία θέλουν νέο κυβερνητικό αφήγημα που όμως απουσιάζει από τα πολιτικά «ράφια» των κομμάτων και κυρίως της κυβέρνησης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης