Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι Έλληνες θέλουν τιμές Γερμανίας στη βενζίνη!

Οι  Έλληνες θέλουν τιμές Γερμανίας στη βενζίνη!
Aν προσεγγίσεις με διαφορετική ματιά τα όσα γράφονται  για τις τιμές της βενζίνης και τα σχόλια, διαπιστώνεις ότι επί της ουσίας η ΝΔ δεν έχει αντισυμβαλλόμενο στην πολιτική.

«Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες.»
Μπορεί για ορισμένους αναγνώστες να μην είναι αρκετή η απάντηση που έχει δώσει ο θυμόσοφος λαός . Κι όμως είναι η απάντηση στις απαιτήσεις των καταναλωτών που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας για τις τιμές της βενζίνης της Γερμανία και τις πολύ υψηλότερες τιμές που ισχύουν στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ αν προσεγγίσεις με διαφορετική ματιά τα όσα γράφονται στο FB για τις τιμές της βενζίνης και τα σχόλια, διαπιστώνεις ότι επί της ουσίας η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αντισυμβαλλόμενο στην πολιτική.

Τι σημαίνει αυτό

Ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς πολιτικό αντίπαλο καθώς οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ,δεν θα βγουν πιο φιλελεύθερα στη Νέα Δημοκρατία να ασκήσουν κριτική και να πουν ότι θα καταργήσουν τουλάχιστον κατά 50% τους φόρους στα καύσιμα.
Τα ετήσια έσοδα αγγίζουν τα 7 δις ευρώ από τη φορολογία στα καύσιμα και εύλογα προκύπτει το ερώτημα που θα βρεθούν τα 3,5 δισ ευρώ, θα βρει νέος ΕΝΦΙΑ (;)
Ποιο κόμμα θα ανοίξει το κεφάλαιο μείωσης των φόρων όταν μάλιστα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ως φιλελεύθερη παράταξη και η ίδια υποστηρίζει ότι παλεύει για ένα λιγότερο κράτος.
Κι όμως συμβαίνει το αντίθετο για το κυβερνητικό κόμμα.
Ποιο πολιτικό κόμμα θα συγκρουστεί για ένα λιγότερο κράτος ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ , το ΚΙΝΑΛ το ΜΕΡΑ25 ή η Ελληνική Λύση.
Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση το 2015 ( βγάζουμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης) διότι υλοποίησε με νομοθετικές πράξεις υπέρ της ελεύθερης οικονομίας που ούτε η Νέα Δημοκρατία θα τολμούσε να υλοποιήσει(!)
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση άσκησε πιο φιλελεύθερη πολιτική από αυτή που άσκησε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Θα αναφέρω ως παράδειγμα την κατάργηση της πρώτης κατοικίας που έγινε τον Φεβρουάριο του 2019 ( να σας παρουσιάσω και το ΦΕΚ).
Βέβαια η διακυβέρνηση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις πληγές του παρελθόντος εννοώ της ευρέτερης Αριστεράς που ζητούσε ότι ήθελε …πιέζοντας πολιτικά τις κυβερνήσεις να μην κάνουν τίποτα.
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2001 επι πρωθυπουργίας Σημίτη και είχε αναλάβει ο κ Τάσος Γιαννίτσης ακυρώθηκε. Όμως ο λογαριασμός ήρθε με καθυστέρηση 10 ετών και πληρώνεται ακόμη και με το νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλήρωσε για τις πολιτικές «αμαρτίες» της Αριστεράς που έβαζε τον πήχη των προσδοκιών στα ουράνια.

Πολιτικά κυρίαρχη η ΝΔ

Η κυρίαρχη πολιτική δύναμη είναι η Νέα Δημοκρατία διότι με κάποιον περίεργο τρόπο κάποιος άλλος πληρώνει το λογαριασμό το δικό της λογαριασμό και τι βγάζει λάδι.
Όπως το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010.( έχουμε και τα τελευταία ευρήματα του 2007)

Πόσο θα κρατήσει η κυριαρχία της;

Όσο δεν βρίσκεται αντίπαλος από τη «δεξιά» της πλευρά η οποία θα έχει άποψη για την πορεία της οικονομίας και πως αυτή θα πορευτεί .
Το κόμμα της Ν.Δ. μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές χωρίς να απαιτεί από τις επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και φυσικά δεν τις αξιολογεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Τι θα καταφέρει με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ;

Περισσότερα κέρδη στους μετόχους και περισσότερα εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη τους με τη μορφή μερισμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για την οικονομία. Έτσι κλείνει το θέμα λέγοντας ότι δίνει λεφτά στους πλούσιους. Δεν προτείνει λύση. Άλλωστε όλοι το ξέρουν ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι .

Πως θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο.

Δεν περιμένω από το ΜΈΡΑ 25 και την Ελληνική Λύση κάτι ουσιαστικό καθώς ο λόγος τους είναι …αέρας κοπανιστός.
Λοιπόν ποιος θα απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία όταν όλοι ασκούν κριτική για κάτι που δεν είναι και «κρύβεται» μέσα στα κρατικά γρανάζια φορώντας τον πολιτικό μανδύα της φιλελεύθερης παράταξης.
Οφείλω να σημειώσω ότι καμία ελληνική κυβέρνηση όταν θα πάρει μια ουσιαστική απόφαση που θα αλλάζουν τους κανονες θα πρέπει να λάβει την έγκριση των Βρυξελλών.
Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Αττική Οδός να επιστρέψει στο Δημόσιο και πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης θέλει να κρατικοποιήσει τη ΔΕΗ και τις τράπεζες.
Εσείς με αυτά που διαβάζεται η Νέα Δημοκρατία έχει πολιτικό αντίπαλο ;
Το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τις εκλογές αλλά πως θα βρούμε μια περπατησιά που θα μας οδηγεί σε μία ουσιαστική συζήτηση των προβλημάτων.
Εν κατακλείδι η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πιο φιλελεύθερα στοιχεία πολιτικής από ότι της Νέας Δημοκρατίας επί δεκαετίες. Να σημειωθεί ότι ήταν και νοικοκυρεμένη αφού άφησε στα κρατικά ταμεία 37 δισ ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία παιζει και στα δύο ταμπλό.

Φτιάχνει πολιτικό ιδεολογικό προφιλ φιλελευθερο και την ίδια στιγμή παραμένει φύλακας των κρατικών δομών. Ακόμη και η προσφατη μείωση του Δημοσίου στο 34% από 51% δεν σηματοδοτεί κάτι. Βρήκαν έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης της επιχείρησης.
Η αγορά της ενέργειας είναι ρυθμιζόμενη αγορά ενώ η αγορά των τροφίμων είναι ελεύθερη και επι Νέας Δημοκρατίας και επι ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ακόμη και με κυβέρνηση ΚΚΕ το ίδιο θα είναι διότι αποφασίζουν οι Βρυξέλλες .
Το Δημόσιο είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για όλες τις κυβερνήσεις και έτσι θα παραμεινει διότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης