Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

To KINAΛ πρέπει να χαράξει δημοκρατική γραμμή και νέο πρόγραμμα - Κερδίζει συγκυριακά από τη χασούρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

To KINAΛ πρέπει να χαράξει δημοκρατική γραμμή και νέο πρόγραμμα - Κερδίζει συγκυριακά από τη χασούρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Του Σωτήρη Πίκουλα
sotirispikoulas@gmail.com

H παρέμβαση της Εύας Καϊλή που ζήτησε από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να καταδικάσει τις συμπεριφορές Πολάκη χωρίς περιστροφές και μισόλογα είναι καταλυτική και δείχνει τις διαθέσεις της ευρωβουλευτού για τη συνέχεια.
Η Εύα Καϊλή, η οποία συνομιλεί με όλο το πολιτικό φάσμα, έχει αναβαθμιστεί πολύ ευρωπαϊκά, ήρθε την κατάλληλη στιγμή να διαχωρίσει τη θέση της απέναντι στη στρατηγική των ίσων αποστάσεων προς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που έχει χαράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και από τη στάση της κερδίζει πόντους και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα ήθελε πολύ να την εντάξει στο κόμμα της.
Ο συμπαθής κατά τ’ άλλα πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεχνάει πόσο βασανίστηκε η Κεντροαριστερή παράταξη από συμπεριφορές Πολάκη, από την αλαζονεία Παππά αλλά και πρόσφατα από την λογική της Χριστοδουλοπούλου, που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει όλη τη δημόσια διοίκηση, τους αρμούς της εξουσίας, τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς.
Επίσης, ξεχνάει πως ο Αλέξης Τσίπρας κανιβάλισε χωρίς οίκτο το ΠΑΣΟΚ, τόσο σε στελεχιακό δυναμικό και σε ψηφοφόρους. Ο λόγος που εξακολουθεί να υπάρχει η Χαριλάου Τρικούπη σήμερα είναι ότι κάποιοι προτίμησαν την δημοκρατική Κεντροαριστερά έστω και αν φθάσανε 5% από την αντισυστημική και συχνά αντιδημοκρατική κινηματική λογική του Τσίπρα και των συντρόφων του.
Βεβαίως, η Εύα Καϊλή δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν και άλλα στελέχη που είτε δημοσίως είτε σε επίπεδο κουβέντας τίθενται εναντίον των ίσων αποστάσεων. Όπως επίσης, και αυτοί που ενοχλούνται που ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν παίρνει ξεκάθαρη στάση για το θέμα της Novartis αποφεύγοντας να καλύψει τα στελέχη της παράταξης που διώχθηκαν με δόλο για το σκάνδαλο. Άραγε γιατί δεν το έχει κάνει ακόμα ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτό; Τι φοβάται;
Η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιδείξει κάποιες θέσεις, πρόγραμμα ή έχει προβάλει κάποια νέα πλατφόρμα. Το ΚΙΝΑΛ – και πρέπει να το καταλάβουν όλοι- κερδίζει διότι στο Κέντρο αρχίζει και χάνει η ΝΔ και στην Κεντροαριστερά, πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή. Είναι συγκυριακή άνοδος, όχι ουσιαστική. Οι αναποφάσιστοι έχουν μεγαλώσει, οι δυσαρεστημένοι της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αναμονή.
Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης πάρει θέση για τα σοβαρά ζητήματα της πατρίδας, με γωνίες και όχι σφαιρικές απόψεις, τότε θα μετρηθεί πραγματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης