Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

HellasFin ΑΕΠΕΥ: Καλή χρονιά το 2022 για τις μετοχές - Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τους

tags :
HellasFin ΑΕΠΕΥ: Καλή χρονιά το 2022 για τις μετοχές - Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία τους

HellasFin ΑΕΠΕΥ: Καλή χρονιά το 2022 για τις μετοχές

Εις πείσμα της διάχυτης απαισιοδοξίας στην αλλαγή της χρονιάς, όντας αντικειμενικοί, το 2021 από άποψη αποδόσεων μας προικοδότησε ικανοποιητικότατα.
Φαίνεται ότι με την ταχεία αντίδραση της ανθρωπότητας μέσω των εμβολίων και υπό το φως της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, η μάστιγα της τελευταίας 2ετίας με την μετάλλαξη της Omicron οδεύει προς το τέλος της.
Στην διάρκεια του 2021, η παγκόσμια οικονομία σε γενικές γραμμές παρέμεινε αξιοσημείωτα ισχυρή, παρόντος του τριπτύχου της συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, της ανόδου του πληθωρισμού και της σχεδόν παράλυσης του τομέα των υπηρεσιών.
Η καταναλωτική δαπάνη παρέμεινε ανθηρή στην διάρκεια του έτους και όπου αυτό δεν συνέβη, αυξήθηκε δυσανάλογα η αποταμίευση γεγονός το οποίο παραπέμπει σε δυνητική κατανάλωση τα επόμενα έτη.
Η αρχική παροδικότητα του φαινομένου της αύξησης των τιμών, εγκαταλείφθηκε από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στο τέλος του παρελθόντος έτους και έτσι αναμένεται ήδη από το α’ τρίμηνο του 2022 η επιθετική νομισματική του αντιμετώπιση.
Η επόμενη σημαντική μακροπρόθεσμη μακροοικονομική εξέλιξη αναμένεται στο επίπεδο της αύξησης της παραγωγικότητας.
Στο βαθμό που αυτή προκύψει σε συνδυασμό με την περισσότερο “γερακίσια” πολιτική της FED θα οδηγήσει σε ταχεία αποκλιμάκωση των τιμών.
Στον άλλο παγκόσμιο πόλο την Κίνα η οποία βρίσκεται σε διαφορετική φάση του οικονομικού κύκλου από τις ΗΠΑ, έχει εστιαστεί κεντρικά, η οικονομική ανάπτυξη στις επενδύσεις και έχει ήδη εγκαινιαστεί η διευκολυντική νομισματική πολιτική μέσω της μείωσης των παρεμβατικών επιτοκίων.
Σε ένα τέτοιο μάκρο περιβάλλον κρίνουμε ότι μετοχικά θα είναι μια καλή χρονιά το 2022.
Αλλα επ αυτού θα επανέλθουμε προσεχώς.
Επι τη επελεύσει του 2022 και τη επελάσει της Omicron  σας ευχόμαστε μια καλή χρονιά με πολλά αντισώματα.

HellasFin ΑΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης