Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Θεοδωρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πουλήσει ούτε νερό σε ταξιδιώτες στην έρημο

Ν. Θεοδωρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πουλήσει ούτε νερό σε ταξιδιώτες στην έρημο
Με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Υγείας τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ως κυρίαρχος στο πολιτικό προσκήνιο ή να δίνει την ευκαιρία στα συστημικά μέσα να προβάλουν τον Πολάκη, δημιουργεί ένα πολιτικό αδιέξοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τίτλος του άρθρου προδικάζει τη συνέχεια όπως και το περιεχόμενο του , θα είναι εστιασμένο στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στα πεπραγμένα της.

Αυτό δεν προδικάζει ότι θα εξυμνήσουμε το έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θα αδράξουμε την ευκαιρία να της τα…ψάλουμε ένα χεράκι παρότι από τη στιγμή που ανέλαβε αντιμετωπίζει κρίσεις.
Σε βαθμό που θα ήταν δικαιολογημένο να είχε στήσει εθνικές κάλπες με την προσδοκία να κερδίσει τον πολιτικό χρόνο που έχασε και  χάνει .
Όμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά προς το τέλος της θητείας του , τα προβλήματα θα είναι περισσότερα από όσα εκτιμά ότι θα έχει λύσει ή θα τα έχει διαχειριστεί με το καλύτερο τρόπο που θα περιορίσουν την κυβερνητική του φθορά.
Έτσι μπορούμε να εισέλθουμε στον ΣΥΡΙΖΑ κι όσα έχουμε κατανοήσει από τις παρεμβάσεις τους ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα κονταροχτυπηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μεγάλο αβαντάζ για τη σημερινή κυβέρνηση διότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τη Νέα Δημοκρατία στη κυβέρνηση ή θα πάνε στις κάλπες για να κάνουν το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα δηλαδή Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Δεν θεωρώ ότι βιάζομαι ,οι εξελίξεις εκεί θα μας οδηγήσουν διότι η κοινωνία όχι για να την…καλοπιάσω είναι ένα βήμα πιο μπροστά.
Με την ψήφο του θα θέλει να κερδίσει το χρόνο που έχασε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο χρόνος είναι ο αντίπαλος για όλους…
Όμως με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Υγείας τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ως κυρίαρχος στο πολιτικό προσκήνιο ή να δίνει την ευκαιρία στα συστημικά μέσα να προβάλουν τον Πολάκη, δημιουργεί ένα πολιτικό αδιέξοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον Πολάκη στο προσκήνιο και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί μας δίνει την ευκαιρία: Να πούμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να πουλήσουν ούτε νερό σε ταξιδιώτες στην έρημο.
Όταν θα προηγηθεί η απλή αναλογική θα ήταν προτιμότερο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε πάρει ο Πολάκης το κόμμα του 3% και 4% και ο Αλέξης Τσίπρας να διαχειρίζεται το υπόλοιπο ( όταν θα το καταλάβουν θα είναι αργά).
Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τη συμμαχία των ΑΝΕΛ από τον Σεπτέμβριο του 2015 που κέρδισε τις εκλογές δεν έχει να επιδείξει έργο που μπορεί να τον επαναφέρουν σε θέση εξουσίας.
Αναγνωρίζουμε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε Μνημονιακά χρόνια αλλά ψάχνουμε να βρούμε τη δική του …
Πρόκα στον τοίχο της εξουσίας , που δεν τολμά κανένας να βγάλει.
Να θυμίσω ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019 διότι είχε αποδεχθεί το δικό του Μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015.
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους είχε πάει στο ταβάνι;
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τον Ιούλιο του 2015 κατανόησε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποστήριζε ενώ όσα άφησε να γίνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2015 πήγαν στον …βρόντο.
Όταν βασικές αρχές ενός κόμματος δεν μπορούν να σταθούν όρθιες στην οικογένεια της Ε.Ε ή πρέπει να αλλάξεις οικογένεια ή να αλλάξεις θέσεις.
Τίποτα δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Φλερτάρει την εξουσία με τα ίδια τεχνάσματα παίρνοντας δύναμη από τις δημοσκοπήσεις που του δίνουν πάνω από 20%.
Είναι απορίας άξιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τέτοια ποσοστά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται μέσα από τον Πολάκη εκτός και αν ο ….Κυριάκος βοηθάει κι αυτός έτσι ώστε οι δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τον Αλέξη ως πραγματικό του αντίπαλο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης