Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο – Η αυστηρότητα προς τους ανεμβολίαστους πολίτες θα γυρίσει μπούμερανγκ

Η κυβέρνηση ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο – Η αυστηρότητα προς τους ανεμβολίαστους πολίτες θα γυρίσει μπούμερανγκ
Υπάρχουν πολλοί που δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά η αυστηρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση προς τους ανεμβολίαστους, τους έχει ενοχλήσει και αντιδρούν
Σχετικά Άρθρα

Η αυστηρή ατζέντα της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες εκτός ότι δημιουργεί έναν πρωτοφανή κοινωνικό διχασμό που θυμίζει το δημοψήφισμα του 2015 (ανάμεσα στους μένουμε Ευρώπη και τους υποστηρικτές του ΟΧΙ) αρχίζει και μεγαλώνει και την αντίδραση του κόσμου, και αυτού που έχει εμβολιαστεί και αυτού που έχει δεύτερες σκέψεις για τα εμβόλια, απέναντι στην κυβέρνηση. Τα λάθη της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς είναι τα εξής:

Η κυβέρνηση με το Astra Zeneca έθεσε την βάση της αμφιβολίας για τα εμβόλια

Το Μαξίμου έβρισκε στις δημοσκοπήσεις που έγιναν ότι ένα ποσοστό γύρω στο 70% είναι υπέρ του εμβολιασμού. Σήμερα, έχει εμβολιαστεί ένα 44% του πληθυσμού και δεν αναμένεται να φτάσει στο 70% του πληθυσμού πριν τον Σεπτέμβρη. Οπότε η κυβέρνηση δεν υπολόγισε ότι υπήρχαν βαθύτεροι λόγοι που ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν εμβολιάστηκε. Δεν είναι όλοι αρνητές. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός είναι άτομα που φοβήθηκαν με τις παρενέργειες των εμβολίων. Η πιο σημαντική είναι αυτή με το Astra Zeneca. Oσοι εμβολιάστηκαν με τη πρώτη δόση μετά από δύο μήνες, δεν πάνε να κάνουν τη δεύτερη δόση φοβούμενοι τις θρομβώσεις. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ερασιτεχνικοί. Στην αρχή έλεγαν το γρηγορότερο εμβόλιο είναι το καλύτερο, μετά το απέσυραν για κάποιες ηλικίες και μετά το απέσυραν εντελώς.

Διάσημοι υποστηρικτές της κυβέρνησης βρίζουν όποιον δεν πάει να εμβολιαστεί…

Επίσης, υπάρχουν πολλοί που δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά η αυστηρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση προς τους ανεμβολίαστους, τους έχει ενοχλήσει και αντιδρούν.
Όπως έχει ενοχλήσει και το γεγονός ότι βγαίνουν συγκεκριμένα δημοφιλείς υποστηρικτές της κυβέρνησης και βρίζουν στα social media όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.
Η πίεση της κυβέρνησης είναι σκληρή για όσους δεν εμβολιάζονται.
Με τα μέτρα μία 4μελής οικογένεια θέλει κάθε φορά 80 ευρώ για rapid και 240 για pcr test
Για να καταλάβετε την πίεση, η κυβέρνηση αναγκάζει μία τετραμελή οικογένεια που δεν έχει εμβολιαστεί να πληρώσει 20ευρώ x 4=80 ευρώ για να κάνουν το ράπιντ τεστ ή 60 ευρώ x 4= 240 ευρώ για να κάνουν το pcr τεστ προκειμένου να πάνε σε μία ταβέρνα ή σε μία καφετέρια ή για να ταξιδέψουν με πλοίο σε ένα νησιώτικο προορισμό. Συν τα έξοδά τους…

Τα 150 ευρώ για τους νέους δεν τιμούν ούτε το ρόλο ούτε την αξιοπρέπεια της νέας γενιάς

Μία τρίτη μεγάλη ομάδα που δεν έχει εμβολιαστεί είναι οι νέοι 18-30 ετών. Έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο κείμενο ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους νέους δεν υπήρξε θετική. Αντιθέτως πολλά νομοθετήματα δεν είναι υπέρ τους. Το αντίτιμο των 150 ευρώ για να πάνε στους εμβολιασμούς δεν τιμάει ούτε το ρόλο ούτε την αξιοπρέπεια αυτής της γενιάς.
Καταρχάς, δεν τους δόθηκε από την αρχή αλλά μετά από καιρό και αφού είδε η κυβέρνηση ότι υπάρχει μεγάλη αποχή. Άρα μιλάμε για εκ των υστέρων μέριμνα.
Ξοδεύτηκαν 40 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση για τις καμπάνιες ενημέρωσης, θα μπορούσε να γίνει μία ειδική ενημέρωση και για τους νέους από επιστήμονες, όχι από πολιτικούς ούτε από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Πως θα πειστεί ένας πολίτης να εμβολιαστεί όταν βλέπει ότι υπουργοί δεν τηρούν τα μέτρα;

Οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, ακόμα και η κεφαλή της, δεν τήρησε τα περιοριστικά μέτρα του lockdown. Όταν τα βλέπουν αυτά οι πολίτες, γιατί να συμμορφωθούν σε έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την Ικαρία και τις φωτογραφίες στην Πάρνηθα του Πρωθυπουργού, τα βαφτίσια του Άδωνι, τα χειροφιλήματα υπουργών σε παπάδες, την χαλαρή διάθεση που έδειξαν οι κυβερνώντες στην Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου μετά από πιέσεις εκκλησιαστικών κύκλων, όταν ξεκίνησε το θανατηφόρο κύμα της πανδημίας για τη συμπρωτεύουσα. Ή τους επιστήμονες-τηλεστάρ που συμβουλευόταν το Μαξίμου που έβγαιναν συχνά και προειδοποιούσαν διάφορες ηλικιακές ομάδες να μην κάνουν συγκεκριμένα εμβόλια;

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σκληρότερα μέτρα αλλά η αυστηρότητά της ισούται με πολιτική αυτοκτονία

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπουργών και συγκεκριμένα του Άδωνι Γεωργιάδη, το αυστηρό πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους θα αυστηροποιηθεί και άλλο και θα φτάσει και τους χώρους εργασίας.
Ακόμα δεν είναι γνωστό πως, αλλά οι εργαζόμενοι έχουν ακόμα λαμβάνειν δωρεάν self test για να δηλώσουν και να πηγαίνουν στη δουλειά τους.
Αυτό μάλλον θα σταματήσει και θα υποχρεώνονται να αγοράζουν ή rapid test ή pcr test. Ό
σοι δεν συμμορφώνονται, ενδεχομένως να δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν. Επίσης, αυτό που υπονοείται είναι ότι εάν ισχύσουν και τον Σεπτέμβρη οι αναστολές και τα λοιπά μέτρα κρατικής στήριξης, ενδεχομένως να μην καλύψουν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μήπως η κυβέρνηση ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο;

Ότι και να ισχύσει, καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η αυστηρότητα απέναντι σε πολίτες που κάνουν δεύτερες σκέψεις για τα εμβόλια ισούται με πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση.
Θυμηθείτε τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης το χειμώνα στο γενικό lockdown, όπου κλονίστηκε για μέρες η κυβερνητική σταθερότητα.
Άλλοι θεωρούν ότι γι’ αυτό επιδεικνύει αυστηρότητα η κυβέρνηση προς τους ανεμβολίαστους πολίτες για να τους καταστήσει στην κοινωνία ως τον «αποδιοπομπαίο τράγο» της ενδεχόμενης οικονομικής στασιμότητας το φθινόπωρο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης