Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

It’s the economy, stupid

tags :
It’s the economy, stupid
Πάνω από όλα είναι η οικονομία ή υγεία;
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Και επί του παρόντος οι ενέργειες της φαίνεται πως κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Άλλωστε, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες (αν όχι η μοναδική) που εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέτρα πριν καν καταγραφεί ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό.
Κι αυτό γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην εγχώρια οικονομία και μάλιστα σε μια περίοδο που άρχισε να βγαίνει από μια οικονομική κρίση 10 ετών.
Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Κι έπειτα από όλα αυτά -αφού δηλαδή κλειστήκαμε δύο μήνες στα σπίτια μας, αφού έκλεισαν επιχειρήσεις, αφού η οικονομία σταμάτησε, αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να πλησιάσουμε άνθρωπο για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού- έρχονται οι κατευθυντήριες οδηγίες της Κομισιόν για το restart της τουρισμού.
Τι λέει η Κομισιόν; Ότι τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να πραγματοποιούνται κανονικά, χωρίς κενά καθίσματα μεταξύ των επιβατών. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι επιβάτες να φοράνε μάσκες.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι: δεν είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων;
Αρκεί μία μάσκα για μην γίνει διασπορά του κορωνοϊού;
Κι αν ήταν τόσο απλό, γιατί έπρεπε οι χώρες να επιβάλλουν lockdown, γιατί έπρεπε ο κόσμος να κλειστεί στα σπίτια του, γιατί έπρεπε οι επιχειρήσεις να κλείσουν, γιατί να φοβόμαστε να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπο μας;
Γιατί έπρεπε να συμβούν όλα αυτά, εάν μια μάσκα είναι αρκετή για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός;
Μήπως τελικά υπερίσχυσε η οικονομία;
Πως, λοιπόν, να μην έρθει στο μυαλό κάποιων το περιβόητο: «it’s the economy, stupid» (Είναι η οικονομία ανόητε);
Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το προεκλογικό σλόγκαν του Bill Clinton, που είχε εμπνευστεί ο James Carville, ο άνθρωπος δηλαδή στον οποίο ο Clinton είχε εμπιστευθεί την καμπάνια της προεκλογικής του εκστρατείας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης