Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Όλα για την... καρέκλα τα κάνει ο Καμμένος

tags :
Όλα για την... καρέκλα τα κάνει ο Καμμένος
O Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δε χάνει ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του «ανεβάζοντας» συνεχώς θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι γλυκιά τελικά η εξουσία γι’ αυτό και δύσκολο είναι να αποχωριστεί κανείς την καρέκλα που την διασφαλίζει.
Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελέσει ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δε χάνει ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του «ανεβάζοντας» συνεχώς θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του το Σάββατο κατά την έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και επανέλαβε ότι αν έλθει στη Βουλή τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε ότι θα θέσει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καθώς δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ζήτησε δε, όταν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, "να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".
Ο Πάνος Καμμένος δεν παραλείπει κάθε φορά που το θέμα αποτελεί σημείο τριβής και αντιπαράθεσης Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τώρα τελευταία αυτό γίνεται συχνά, να συγκαλεί μία Κοινοβουλευτική Ομάδα για να πει τα... χιλιοειπωμένα.
Πρόσφατα ανακήρυξε επισήμως "νεκρή τη Συμφωνία των Πρεσπών", και αποφάσισε αιφνιδιαστικά να συγκαλέσει τους βουλευτές του κόμματος προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματά τους. Στη σύντομη συνεδρίασή της, την περασμένη Τρίτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ (ξανα)συμφώνησε πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και (ξανα)αποφάσισε ότι οι υπουργοί που πρόσκεινται στο κόμμα θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση.
Δύο μέρες μετά, την Πέμπτη στο πλαίσιο της επίσκεψής του σε στρατιωτική μονάδα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας, αν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την πΓΔΜ.
Ακόμη και αν εννοούσε την ελληνική Βουλή, όπως είπε εκ των υστέρων, δύο τρεις ώρες μετά δηλαδή, και όχι της πΓΔΜ, ο Πάνος Καμμένος, εφόσον όλοι γνωρίζουν την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορούσε να παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος από τώρα, για να μην πούμε από τη μέρα που υπεγράφη.
Έτσι, μπορεί και να διέσωζε την ελάχιστη πολιτική αξιοπρέπεια που του απέμεινε ώστε να μην δείχνει τόσο προσκολλημένος στην καρέκλα του, καθώς τώρα παραμένει ελπίζοντας ότι η Συμφωνία δε θα περάσει είτε από τη μία είτε από την άλλη Βουλή και ο ίδιος θα εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του κυβερνητικού εταίρου αλλά και του υπουργού Άμυνας!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης