Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε ότι δεν δουλεύει η κρατική μηχανή

Η τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε ότι δεν δουλεύει η κρατική μηχανή
Τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής ανέδειξε στο μέσο πολίτη ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να τον προστατεύσουν
Η τραγωδία στο Μάτι Αττικής με περισσότερους από 91 νεκρούς και με αρκετούς πνιγμένους αναδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός από τους αρμόδιους και το κυριότερο η κρατική μηχανή πιάστηκε «αιχμάλωτη» και αδύναμη να εκπληρώσει το στόχο της που ήταν η διάσωση των πολιτών από ένα φαινόμενο που δυστυχώς το αντιμετωπίζουμε κάθε καλοκαίρι.
Οι πυρκαγιές είναι ένα  πρόβλημα που εξελίσσεται κατά τους θερινούς μήνες αλλά δυστυχώς η κρατική μηχανή δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις την κατάλληλη στιγμή ενώ οι αδικοχαμένοι της Ηλείας του 2007 δεν αφύπνισαν την κρατική μηχανή.
Την ίδια  στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει  εστιάσει την κριτική του αναδεικνύοντας ευθύνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά της κυβέρνησης για τους νεκρούς στο Μάτι Αττικής.  
Η στρατηγική  της Νέας  Δημοκρατίας να εστιάσει στα βέλη της στον πρωθυπουργό μπορεί να δικαιολογείται εν μέρει αλλά αυτό δεν δίνει ασφάλεια στους πολίτες.
Τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι Αττικής ανέδειξε στο μέσο πολίτη ότι οι υπηρεσίες δεν μπορούν να τον προστατεύσουν.
Ποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτούς που πνίγηκαν στη θάλασσα 20 μέτρα από την Αργυρά Ακτή και το Κόκκινο  λιμανάκι;
Ποιος αρχηγός της Πυροσβεστικής ή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος μπορεί να δώσει μια  απάντηση σε μια μάνα που έχασε τον 25 γιο της που δεν άντεξε να κολυμπάει πέντε ώρες μέσα στη θάλασσα;
Που ήταν το λιμενικό να μαζέψει αυτές τις ψυχές που χαροπάλευαν με τα κύματα;
Ποιος έχει το κουράγιο να πει στη μάνα Α.Μ. που έχασε το παιδί της στη θάλασσα γατί δεν άντεξε να περιμένει ένα σκάφος για να τον σώσει;
Οι πολίτες θέλουν μια κρατική  μηχανή να κάνει τη δουλειά της.
Τα θλιβερά γεγονότα στο Μάτι Αττικής μήπως εξελίχθηκαν διότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν κινητοποίησε έγκαιρα την κρατική μηχανή;  
Είναι σχετικά εύκολο να πούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τη δομή της κρατικής μηχανής και να γίνει πιο αποτελεσματική και ουσιαστική.
Το κράτος δεν είναι λάφυρο του κάθε κόμματος που έρχεται στην κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να προάγονται σε κυβερνητικά  πόστα, οι συνδικαλιστές και κάθε λογής κομματικά στελέχη.
Είναι κακό να είναι συνδικαλιστές, όχι αλλά πως θα εμπιστευθείς κάποιον που έχει πάρει διαζύγιο από την υπηρεσία;
Ποιος θα κάνει τη δουλειά;
Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή νέοι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού να περνούν από τη βάσανο  των ερωτήσεων στη Βουλή και να παρουσιάσουν το δικό τους σχέδιο με την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Οι πολίτες πλέον δεν θέλουν έναν πρωθυπουργό - σωτήρα  που θα τους λύνει όλα τα προβλήματα με τα λόγια αλλά μια κρατική μηχανή που θα δουλεύει χωρίς να χρειάζεται τον πρωθυπουργό.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης