Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Bank of Tokyo Mitsubishi: Καταστροφικό για την Ευρωζώνη το Grexit – Θα σημάνει την αρχή του τέλους

Bank of Tokyo Mitsubishi: Καταστροφικό για την Ευρωζώνη το Grexit – Θα σημάνει την αρχή του τέλους
«Πιθανώς θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για το ευρώ»
Καταστροφικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη χαρακτηρίζει το σενάριο του Grexit η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει πως μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποδειχθεί εξίσου καταστροφική τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ελλάδα.
«Πιθανώς θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για το ευρώ» τονίζει η Bank of Tokyo Mitsubishi.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, το Grexit θα αναιρέσει τον αδιαίρετο χαρακτήρα της Ευρωζώνης, ασκώντας σημαντικές πιέσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.
«Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ένα σύννεφο αβεβαιότητας θα σκιάσει για πολύ καιρό την Ευρωζώνη» καταλήγει χαρακτηριστικά η ιαπωνική τράπεζα.
Άλλωστε, ηχηρό σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εξέπεμψε και ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
"Eάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, τότε θα αλλάξει η φύση της Ευρωζώνης", προειδοποίησε μιλώντας στο Reuters, η Kathrin Muehlbronner, αντιπρόεδρος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.
Όπως πρόσθεσε, τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έχει αμελητέες συνέπειες.
Στον αντίποδα, οι συνέπειες ενδεχόμενου Grexit θα είναι σοβαρές, αφού ενέχει ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης.
"Η Ευρωζώνη συστάθηκε με στόχο να είναι μόνιμη.
Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της Ευρωζώνης αφού θα πάψει να υπάρχει η έννοια της μονιμότητας", δήλωσε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης