Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ένα Grexit θα αποδυναμώσει το φρούριο της Ευρωζώνης - Τι φοβάται περισσότερο η Ευρώπη;

Ένα Grexit θα αποδυναμώσει το φρούριο της Ευρωζώνης - Τι φοβάται περισσότερο η Ευρώπη;
Τι φοβούνται περισσότερο οι επιεκφαλής οικονομικών της Ευρωζώνης από ένα Grexit;
Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη είναι οι κερδοσκόποι που θα στοχοποιήσουν περιφερειακές χώρες της Ευρώπης, σμυφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον αναλυτή της BK Asset Management, Boris Schlossberg, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για στο ελληνικό ζήτημα και η χώρα αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη, οι κερδοσκόποι θα έχουν ως στόχο το χρέος των περιφερειακών χωρών της ηπείρου, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Όπως αναφέρει οι κερδοσκόποι θα έχουν το πράσινο φως για να μειώσουν το χρέος των χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν η ΕΚΤ δώσει την εντύπωση ότι η ζώνη του ευρώ οδεύει στην καταστροφή.
«Αν οι κερδοσκόποι αισθανθούν ότι υπάρχει μία ρωγμή στη ζώνη του ευρώ, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ώστε να προκαλέσουν περισσότερες ρωγμές.
Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Αυτό φοβούνται πραγματικά οι ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές και όλες οι ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές.
Ανησυχούν περισσότερο για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει η πολιτική ενότητα στην Ευρωζώνη, ότι είναι ένα φρούριο, επειδή ακόμα και μία χαραμάδα μπορεί να κάνει το φρούριο πολύ ασθενή στόχο» καταλήγει ο Β. Schlossberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης