Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τα παιχνίδια με το… διάβολο

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίσουν τα παιχνίδια με το… διάβολο
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους – τώρα που ξυπνούν τα… φίδια – συνεχίζουν να κάνουν… ακτιβισμό στην «πλάτη» της χώρας και του λαού
Aδυνατώντας να βρει το έλασσον της συνεννόησης, το εγχώριο πολιτικό σύστημα συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων, ανήμπορο να σηκώσει το βάρος της κρισιμότητας και των απαιτήσεων των καιρών!
Η Ελλάδα, μετά από σχεδόν μια 5ετία μνημονίων δεν έχει κάνει τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε, δε δημιούργησε αναπτυξιακή προοπτική...
Επί δεκαετίες εκτός αγοράς και ανταγωνιστικής εργασίας, σε ένα σύστημα επανεκλογής μέσω πελατειακών σχέσεων και… κληρονομιάς ψήφων, ένα (επικίνδυνα μεγάλο) τμήμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, επιδεικνύει σκανδαλώδη επιχειρησιακή άγνοια και αδυναμία εκτίμησης της κρισιμότητας της κατάστασης.
Την ώρα που πολλές άλλες χώρες μπήκαν (και αυτές) σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και επιτηρήσεις, βελτιώνοντας τα του οίκου τους, η Ελλάδα, πέντε χρόνια μετά, αδυνατεί να βρει το έλασσον της συνεννόησης!
Η χώρα συνεχίζει παραδομένη στην τηλεοπτική δημοκρατία, στην παραπληροφόρηση και στον άκρατο λαϊκισμό!
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία τόσο για τη χώρα όσο και διεθνώς, με πολλαπλές γεωστρατηγικές εξελίξεις, η χώρα συνεχίζει να «χάνεται» σε γελοία διλλήματα που άλλες δημοκρατίες τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες!
Η ελληνική δημοκρατία συνεχίζει να παράγει Μιχελογιαννάκηδες με την κοινωνία να ψηφίζει και να επιδοκιμάζει!
Τα κόμματα που είχαν την «αντιπροσωπεία» διακυβέρνησης στη μεταπολίτευση, αρνούνται ή αδυνατούν να πουν όλη την αλήθεια στους πελάτες – ψηφοφόρους.
Αρνούνται να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομία να συντηρήσει σύστημα με τους νεότερους συνταξιούχους στην Ευρώπη, με γενναία «τυφλά» εφάπαξ χωρίς πρότερες αντίστοιχες εισφορές.
Απλώς δεν γίνεται. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, απλώς δεν γίνεται, δεν βγαίνει μαθηματικά…
Η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει αυτό το τερατώδες δημόσιο που φτιάχτηκε μέσω του πελατειακού συστήματος και της εκπόρνευσης ψήφου, απομυζώντας φορολογικά τον ιδιωτικό τομέα μέχρι πάταξης και ολικής ισοπέδωσής του! Αυτά που ζητούν οι ξένοι, έπρεπε να τα είχαμε εδώ και 10ετίες πράξει!

To μνημόνιο, τα λάθη αλλά και η τωρινή ιστορική ευθύνη

Τι είναι το μνημόνιο; Πρόγραμμα επιτήρησης, καθοδήγησης, τεχνικής συνδρομής και «ασφαλούς» - πιο φιλικής από τις αγορές - δανειακής στήριξης! Κι άλλες χώρες μπήκαν στα μνημόνια, έκαναν τις αλλαγές, έκαναν τις μεταρρυθμίσεις τους, εκμεταλλεύτηκαν την τεχνική ή άλλη συνδρομή. Κάποιες βγήκαν μάλιστα από τα μνημόνια. Το πολιτικό τους σύστημα πέτυχε το έλασσον της συνεννόησης.
Η κρίση χρέους, έφερε στην Ελλάδα τους δανειστές, έφερε τα μνημόνια και την επιτήρηση, ώστε η χώρα να εκσυγχρονίσει την οικονομία, το δημόσιο και όλη τη διάρθρωσή της.
Λάθη σ’ όλα αυτή τη διαδικασία έγιναν εξ αρχής και πολλά.
Πρωτίστως από τους δανειστές, που σύναψαν τις πρώτες – άναρχες και πρόχειρες (όπως αποδείχθηκε) συμφωνίες - με την κυβέρνηση Παπανδρέου, την άνοιξη του 2010.

Ποιος δε θυμάται τις εξαγγελίες – δεσμεύσεις για έσοδα 50 δισ. ευρώ (!!!) από το μαμούθ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας;
Νούμερα που φαντάζουν και δικαίως ακούγονται ως… ανέκδοτα πλέον!
Εδώ που φτάσαμε όμως, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια… αίμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εθνική συνεννόηση!
Εθνική συνεννόηση!
Δύο απλές λέξεις, αλλά τόσο δύσκολες στην πράξη για το εγχώριο πολιτικό μας σύστημα.
Αν και οδεύουμε προς… Χριστούγεννα, η χώρα και η αγορά καλείται να διαβεί… Γολγοθά!
Παιχνίδια της μοίρας και της ιστορίας…
Πλέον, σ’ αυτή τη συγκυρία, όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Περιθώρια για προσωπικές τακτικές, άκαιρες φιλοδοξίες και ακτιβισμούς άλλων εποχών δεν υπάρχουν.
Κάποιοι κάνουν ακόμα και τώρα ακτιβισμό στην «πλάτη» της χώρας.
Όσοι έχουν την ευθύνη, όσοι ανήκουν στους 300 της Βουλής, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουν τη χώρα όρθια έως το τέλος.
Γιατί, η καταστροφή του συστήματος θα συμπαρασύρει τους πάντες, όλο το παλαιό πολιτικό σύστημα. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι αυτό.
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους – τώρα που ξυπνούν τα… φίδια – αυτοί συνεχίζουν να φορούν τα αρχαία τους στολίδια που έγραφε κάποτε και ο μεγάλος Ν. Γκάτσος!
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όσους πολιτικούς – όλων των κομμάτων - συνεχίσουν στην «πλάτη» της χώρας και του λαού να κάνουν ακτιβισμό επανάστασης και... παιχνίδια με το διάβολο!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης