Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Deutsche Bank: Τον Ιανουάριο αναμένονται οι νέες αποφάσεις της ΕΚΤ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας

Deutsche Bank: Τον Ιανουάριο αναμένονται οι νέες αποφάσεις της ΕΚΤ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας
Το ερώτημα πλέον δεν είναι εάν ληφθούν νέα μέτρα, αλλά το πότε, σύμφωνα με την Deutsche Bank
Περί τα 580 δισ. ευρώ αναμένει η Deutsche Bank να φτάσουν τα έκτακτα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα της χθεσινής συνέντευξης τύπου του επικεφαλής Mario Draghi.
Σύμφωνα με την 9σέλιδη ανάλυση με τίτλο "ECB: Unanimous and Preparing" (ΕΚΤ: Ομόφωνα και προετοιμασμένα) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, δύο είναι τα βασικά πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να εξαχθούν από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Πρώτον, το γεγονός ότι υπήρξε ρητή δήλωση ότι τα TLTROs και οι αγορές περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να αυξήσουν τον ισολογισμό της ΕΚΤ προς τις διαστάσεις που είχε στις αρχές του 2012, δηλαδή την επέκταση του ισολογισμού κατά 1 τρισ. ευρώ.
Δεύτερον, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει "αναθέσει στο προσωπικό της ΕΚΤ και τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωσυστήματος την έγκαιρη προετοιμασία των περαιτέρω μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν, αν χρειαστεί".
Ακόμη και με βάση τις πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις η Deutsche Bank εκτιμά ότι η επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ θα είναι μόλις 580 δισ. ευρώ, δηλαδή λίγο περισσότερο από το ήμισυ του αρχικού στόχου.
Ως εκ τούτου, η δήλωση του Mario Draghi για περαιτέρω μη συμβατικά μέτρα θέτει πλέον το ερώτημα για το πότε και όχι για το εάν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι, ωστόσο, πιθανό να περιμένει μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου για να άρει κάθε αμφιβολία σχετικά με την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων.
Ως εκ τούτου, περαιτέρω μέτρα είναι πιο πιθανό να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο και όχι τον Δεκέμβριο, εκτός εάν οι προσδοκίες για την οικονομία και τον πληθωρισμό έχουν επιδεινωθεί σημαντικά κατά τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης