Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η αναταραχή στην ΕΚΤ έφερε κέρδη για το ευρώ - Γιατί αμφισβητείται ο Μ. Draghi - Πουλήστε ευρώ, η συμβουλή των αναλυτών

tags :
Η αναταραχή στην ΕΚΤ έφερε κέρδη για το ευρώ - Γιατί αμφισβητείται ο Μ. Draghi - Πουλήστε ευρώ, η συμβουλή των αναλυτών
Ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ, κατά 1 τρις, φέρεται να αποτελεί προσωπική απόφαση του Draghi, ένδειξη ότι κινείται μονομερώς
Tην ανοδική πορεία του ευρώ, που σημειώθηκε την Τρίτη, επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές, ενόψει μάλιστα και της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, την ερχόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.
Την ισχυροποίηση του ενιαίου νομίσματος την Τρίτη πυροδότησε το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για το αντάρτικο των Ευρωπαίων τραπεζιτών κατά του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, τόσο για τα σχέδια περί αγοράς κρατικών ομολόγων, όσο και για τις απόλυτα ηγετικές τάσεις που φέρεται να εκδηλώνει ο ισχυρός άντρας της Φρανκφούρτης.
Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν προκαλέσει αυτή την έντονη δυσαρέσκεια σε βάρος του Mario Draghi;
Ο στόχος για αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ, κατά 1 τρις, φέρεται να αποτελεί προσωπική απόφαση του Mario Draghi, ένδειξη ότι κινείται μονομερώς, αγνοώντας τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Εκτός από την ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του διοικητή της ΕΚΤ, υπάρχουν πράγματι λόγοι που μπορούν να δικαιολογήσουν την ανοδική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, στην αγορά συναλλάγματος, την Τρίτη.
Ενδεικτικότερη όλων είναι η διαρροή πως ήδη τα 10 από τα 24 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τάσσονται κατά ενός πλήρους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, μέσω αγορών κρατικών ομολόγων.
Το ποσοστό αυτό μαρτυρά πως δεν συνιστά καθόλου εύκολη αποστολή η λήψη απόφασης για την έναρξη του QE.
Πως πρέπει όμως να κινηθούν οι επενδυτές, στη σκιά αυτής της νέας αναταραχής στους κόλπους της ΕΚΤ;
"Πουλήστε ευρώ τώρα που έχει επιδοθεί σε μίνι ράλι", συστήνει σημαντική μερίδα αναλυτών, προμηνύοντας πως η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης