Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ο ΟΔΔΗΧ έχει το θράσος να προτρέπει σε αγορές ομολόγων και η Βούλτεψη να απαξιώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Παρακμή

Ο ΟΔΔΗΧ έχει το θράσος να προτρέπει σε αγορές ομολόγων και η Βούλτεψη να απαξιώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Παρακμή
Είμαστε κράτος και λαός που ξεχνάμε εύκολα, ενθουσιαζόμαστε εύκολα, στεναχωριόμαστε εύκολα γενικώς λησμονούμε πράγματα επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη.
Προς τι αυτή η τάση αυτοκριτικής;
Πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλη αίσθηση η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ που ανέφερε ότι προτρέπει τους κατόχους των εντόκων γραμματίων να συμμετάσχουν στην επανέκδοση των 3ετών και 5ετών ομολόγων.
Προφανώς και κανείς κάτοχος εντόκων δεν θα κάνει το λάθος να συμμετάσχει, ούτως ή άλλως το όριο των 100.000 ευρώ δείχνει ότι θέλουν θεσμικούς.
Προφανώς η ανταλλαγή εντόκων με 3ετή και 5ετή ομόλογα πραγματοποιείται με στόχο να ευνοηθούν οι τράπεζες, το χρέος δεν αλλάζει καθώς πρόκειται για ανταλλαγή.
Όμως το γεγονός ότι ο ΟΔΔΗΧ προτρέπει είναι απαράδεκτο.
Επίσης κατά την άποψη μας είναι απαράδεκτο να συμμετέχουν και οι ελληνικές τράπεζες καθώς πριν 2 χρόνια έχασαν από το ελληνικό χρέος 38 δισεκ. ευρώ.
Τόσο εύκολα λησμονούν και οι τράπεζες.
Και ενώ ο ΟΔΔΗΧ που ζημίωσε τράπεζες και ομολογιούχους με το haircut στο χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη μας συμβούλεψε ότι κακώς ο έλληνας επενδύει στα ακίνητα.
Πρώτον στην κυβέρνηση και άλλες φορές έχουν συμβουλέψει και αποτύχει παταγωδώς.
Αναφερόμαστε βεβαίως στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής που υλοποιήθηκε στα 4,29 ευρώ και τώρα διαπραγματεύεται στα 2,57 ευρώ.
Οι επενδυτές έχουν υποστεί τεράστια ζημία.
Μετά λοιπόν από τις αποτυχημένες συμβουλές Σαμαρά και Παπούλια για την Εθνική, ήρθε η Βούλτεψη να πει στον ελληνικό λαό ότι οι επενδύσεις στα ακίνητα είναι λάθος.
Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν αυτή την χώρα, μάλλον όμοιος ομοίω αεί πελάζει και φθάσαμε σε αυτό το σημείο.
Κυρία Βούλτεψη από πότε έχετε γίνει και σύμβουλος real estate και δεν το γνωρίζαμε;
Προσέξτε εικόνα, ο ΟΔΔΗΧ έχει το θράσος να ζητάει ανταλλαγή, η Βούλτεψη να απαξιώνει τα ακίνητα αλλά να επιβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ και κατά τα άλλα να θεωρούμαστε σοβαρός λαός.
Μπάχαλο χώρα είμαστε, σοβαρός λαός δεν ξέρουμε αν είμαστε ακόμη το διερευνούμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης