Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Παγκόσμιος συναγερμός» για τον Έμπολα – Οικονομική βοήθεια έως 100 εκατ. δολάρια από διεθνείς οργανισμούς στις χώρες που έχουν πληγεί

«Παγκόσμιος συναγερμός» για τον Έμπολα – Οικονομική βοήθεια έως 100 εκατ. δολάρια από διεθνείς οργανισμούς στις χώρες που έχουν πληγεί
H Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης θα παράσχει το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων σε Λιβύη, Γουϊνέα και Σιέρα Λεόνε
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διεθνείς οργανισμοί για την οικονομική κατάσταση των χωρών της Αφρικής εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού Έμπολα.
Σε αυτό το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάσταση, διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα, όπως η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν οικονομικά τις Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα.
Όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Καμπερούκα, πρόεδρος της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, η εν λόγω τράπεζα θα παράσχει το ποσό των 50 εκατ. δολαρίων στις τρεις αυτές χώρες, ενώ εντός των επόμενων ημερών ανάλογη βοήθεια - το ύψος της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστό - θα προσφέρει και η Παγκόσμια Τράπεζα.
«Έχουμε δημιουργήσει ένα έκτακτο οικονομικό «πακέτο» για τις τρεις χώρες και ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας», ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις - τόσο της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας - αποτελούν «τμήμα» του σχεδίου έκτακτης ανάγκης ύψους 100 εκατ. δολαρίων το οποίο ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Την ίδια ώρα Σιέρα Λεόνε και Λιβερία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του Έμπολα και με τη «χρήση» στρατιωτικών δυνάμεων, οι οποίες φυλάσσουν τις περιοχές που θεωρούνται εστίες του θανατηφόρου ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης