Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η στρατηγική του λάθους συνεχίζεται από την κυβέρνηση – Φθαρμένα πρόσωπα, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής…θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

Η στρατηγική του λάθους συνεχίζεται από την κυβέρνηση – Φθαρμένα πρόσωπα, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής…θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία
Η κυβέρνηση Σαμαρά δουλεύει ….για τον ΣΥΡΙΖΑ…
Η στρατηγική του λάθους συνεχίζεται από την κυβέρνηση.
Με φθαρμένο υλικό η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια λανθασμένη στρατηγική καθώς όπως περίπου στο σύνολο τους οι υπουργοί έχουν δηλώσει μετά τον ανασχηματισμό….η πολιτική δεν αλλάζει.
Μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης τόνισε ότι  ο βασικός κορμός της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής δεν μπορεί να αλλάξει.
Ούτως ή άλλως τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να φέρουν σε πέρας το κυβερνητικό έργο έχουν ένα στόχο….τις επόμενες εκλογές.
Το ουσιώδες είναι ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
Παρά την απώλεια 820 χιλιάδων ψήφων μεταξύ των βουλευτικών του 2012 και των ευρωεκλογών του 2014 η κυβέρνηση άπαξ και δεσμεύεται από το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις δεν μπορεί να αλλάξει την πολιτική λιτότητας.
Όμως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα βοήθησε την κυβέρνηση.
Όταν ο Τσίπρας γνωστοποίησε στον Draghi της ΕΚΤ ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει haircut στο χρέος…η ελληνική κυβέρνηση….μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους…προβάλλοντας το επιχείρημα ….δώστε κάτι παραπάνω γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υποστείτε haircut.
Η κυβέρνηση όμως από τις διαπραγματεύσεις που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα φαίνεται να επικεντρώνεται μόνο στην επιμήκυνση και στην μείωση των επιτοκίων.
Όμως η μείωση των επιτοκίων είναι μια αυτονόητη διαδικασία, όταν η ΕΚΤ δανείζει στο 0,15% η Ευρώπη δεν μπορεί να δανείζει την Ελλάδα στο 2% και 2,5%.
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει επικοινωνιακά να περάσει το μήνυμα ότι με επιμήκυνση καθίσταται βιώσιμο το χρέος ενώ είναι προφανές ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Η Ελλάδα χρειάζεται να τολμήσει και να θέσει θέμα haircut καθώς ήδη οι έλληνες έχουν υποστεί ζημία 240 δισεκ. από την 5ετή ύφεση της οικονομίας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως ποντάρει σε αριθμούς και όχι στην ουσία της πολιτικής καθώς η μείωση των τοκοχρεολυσίων είναι τέτοιας κλίμακας που δεν θα αλλάξουν την υψηλή φορολογία ούτε το εισόδημα των ελλήνων.
Όμως με όχημα το χρέος και με στρατηγική να ξεπεράσει τον σκόπελο της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας με 180 βουλευτές τον Φεβρουάριο του 2015 η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Αν δεν καταφέρει να πείσει τους ανεξάρτητους βουλευτές και ανεξάρτητους έλληνες και άλλα κόμματα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Εν τω μεταξύ το ίδιο λάθος αδιεξόδου συνεχίζεται με την Χρυσή Αυγή, κατηγορούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αστείες κατηγορίες, με στόχο να προφυλακίσουν τους περισσότερους βουλευτές γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κάμψουν το ηθικό των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση λοιπόν έχει διαπράξει το εξής λάθος συνεχίζει….να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος ίδια πολιτική,  συνεχίζει τις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής....που με μαθηματική ακρίβεια θα γυρίσουν μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης. 
Όλα αυτά θα φέρουν γρηγορότερα τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς όταν επαναλαμβάνεται το λάθος και δεύτερη φορά…μπορεί να ειπωθεί ότι είναι απρονοησία αλλά όταν επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά…δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα.
Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ προβάλλει το ευρωπαϊκό τους προφίλ, συμμετέχει σε φόρα της Ευρώπης και εμφανίζεται ως ο πολιτικός του αύριο της Ελλάδος τον οποίο οι ευρωπαίοι αρχικά απαξίωναν αλλά τώρα σχεδόν όλοι τον παρακολουθούν.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωνε την κεντρική πολιτική του θέση και δεν περνούσε θολά μηνύματα με τις παραφυάδες και συνιστώσες θα ξανακέρδιζε….ψηφοφόρους ειδικά από το Ποτάμι που έβλαψε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ όπως αποδείχθηκε.
Πρέπει να καταστεί αντιληπτό ότι όσο η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο τόσο θα καρπούται οφέλη και θα μειώνει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης